Φεστιβάλ / Βραβεία

Μη μου άπτου: To 3o Athens Fashion Film Festival έρχεται online τον Φεβρουάριο

στα 10

Από την Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου ως και τη Δευτέρα, 1η Μαρτίου, οι οθόνες μας γεμίζουν μόδα!

Μη μου άπτου: To 3o Athens Fashion Film Festival έρχεται online τον Φεβρουάριο

Εν όψει της πρώτης ανακοίνωσης του φετινού προγράμματος, η ιδρυτής και Kαλλιτεχνική Διευθύντρια του AFFF, Νικόλ Αλεξανδροπούλου, μας δίνει μια πρώτη γεύση του τι θα περιμένουμε από το φετινό πρόγραμμα:

Θυμάμαι την τελετή λήξης του περσινού φεστιβάλ, του τελευταίου φεστιβάλ που πραγματοποιήθηκε δια ζώσης στην Ελλάδα, πριν την ανακοίνωση του πρώτου lockdown. Ημασταν όλοι μαζί εκεί, φίλοι και συνεργάτες, ξένοι, Ελληνες, αγκαλιαζόμασταν και ανανεώναμε το ραντεβού μας για την επόμενη χρονιά. Κανείς δεν φανταζόταν τότε πως ο χρόνος που θα μεσολαβούσε θα άλλαζε τόσο τις ζωές μας. Ενας χρόνος που κατά τη διάρκειά του ο οπτικοακουστικός τομέας, η μόδα και οι Τέχνες συνολικά θα δοκιμάζονταν όσο ποτέ, αλλά θα κατάφερναν ακόμα και μέσα στις δυσκολίες να ανθίσουν. Μαζί με τις ανθρώπινες απώλειες και τις απώλειες στις δουλειές και τις συνήθειές μας, συνέβη κάτι ακόμα: Ηταν ένας χρόνος χωρίς άγγιγμα, χωρίς αγκαλιά, χωρίς αφή κι επαφή. Ενας χρόνος που αν μπορούσα να τον συνοψίσω σε ένα σύνθημα θα ήταν "Μη μου άπτου".

Διαβάστε ακόμη: Η φετινή επίδειξη Gucci είναι... επτά 20λεπτες ταινίες του Γκας Βαν Σαντ

Μετατρέποντας την ανάγκη για αποστασιοποίηση σε μία δημιουργική πρόκληση, στήσαμε ψηφιακά ένα πλούσιο φεστιβαλικό πρόγραμμα, με εξαιρετικές ταινίες και ξεχωριστές παράλληλες δράσεις, που θα κάνουν το 3ο Athens Fashion Film Festival να ξεπεράσει τα όρια της Ελλάδας. Επίσης, για πρώτη χρονιά θεσπίζουμε το βραβείο «Best Greek Fashion Film», με στόχο να δώσουμε κίνητρο σε όλο και περισσότερους δημιουργούς στην Ελλάδα να γνωρίσουν το είδος του Fashion Film και να το αξιοποιήσουν ως ένα υψηλής καλλιτεχνικής αξίας μέσο, για να προωθήσουν τις δημιουργίες τους και πέρα από τα σύνορα της χώρας μας. Σε συνεργασία με τον ΕΚΟΜΕ, πραγματοποιούμε τη σειρά ομιλιών με θέμα «Design in film», φέρνοντας ανθρώπους από διαφορετικές δημιουργικές βιομηχανίες στο ίδιο τραπέζι, ώστε να ανοίξουν το διάλογο δημόσια για την αλληλεπίδρασή τους στον οπτικοακουστικό τομέα.

Ο κινηματογράφος περιγράφεται συνήθως ως η Τέχνη της όρασης και του ήχου, αλλά οι ταινίες αναφέρονται συχνά στην αφή, τη μυρωδιά και τη γεύση. Στο φεστιβάλ φέτος θα ασχοληθούμε με την αίσθηση της αφής, σε μία προσπάθεια να ενεργοποιήσουμε τη μνήμη.


Με Πρόεδρο την Αμερικανίδα ενδυματολόγο Ελεν Μιρόζνικ, η φετινή κριτική επιτροπή απαρτίζεται από τους Ντιμίτρι Καπουάνι, σκηνογράφο, Ελευθερία Ντεκώ, σχεδιάστρια φωτισμών, Γαλάτεια Λασκαράκη, αρχισυντάκτρια του Marie Claire, Χρήστο Πετρίδη και Βενέδικτο Αντύπα του Maison Faliakos, Μαρία Κουσούνη, πρίμα μπαλαρίνα της ΕΛΣ, Θανάση Κρικη, φωτογράφο μόδας, Νίνα-Μαρία Πασχαλίδου, δημοσιογράφο και σκηνοθέτη, Σωζήτα Γκουντούνα, επιμελήτρια τέχνης, Ξένια Ντάνια, ηθοποιό και Μελπομένη Μαραγκίδου, δημοσιογράφο.

Το αναλυτικό πρόγραμμα του 3ου Athens Fashion Film Festival θ' ανακοινωθεί σύντομα - παρακολουθείτε τα νέα του στο website της διοργάνωσης.

Συνεχίζοντας την πλοήγηση σας στο flix.gr, συμφωνείτε στην εγκατάσταση cookies στον υπολογιστή σας. Μάθετε περισσότερα.