Buzz

«Φαντασία», '90ς και μπουζούκια: Η νέα ταινία του Αλέξη Καρδαρά ξεκίνησε γυρίσματα

στα 10

Ολα τα μωρά στην πίστα και, μαζί τους, Ρένα Μόρφη, Στέλιος Μάινας, Γιάννης Στάνκογλου, Βίκυ Παπαδοπούλου και τραγούδια του Μίνου Μάτσα.

«Φαντασία», '90ς και μπουζούκια: Η νέα ταινία του Αλέξη Καρδαρά ξεκίνησε γυρίσματα
φωτογραφίες Emilia Vrotsou

Οκτώβριος 1993. Το ΠΑΣΟΚ έχει κερδίσει τις εκλογές, στην ελληνική τηλεόραση προβάλλεται το Ciao Antenna και στο πρόγραμμα του κατάμεστου Διογένης Παλλάς ακούγονται επιτυχίες όπως το «είμαι πολύ φερέγγυος, μείνε μαζί μου έγκυος». Μια νεαρή τραγουδίστρια με μοναδική φωνή, η Φωτεινή, καταφθάνει στην Αθήνα από την επαρχία για να τραγουδήσει στο μαγαζί ενός βετεράνου μπουζουξή, του Χρηστάκη, τις Χάντρες. Ενας λαϊκο-ποπ τραγουδιστής, ο Κόκκινος,θα συναντήσει και θα ερωτευτεί παράφορα τη Φωτεινή. Η συνάντηση αυτή θα αλλάξει τις ζωές των τριών για πάντα.

φαντασία 607Πρώτη εμφάνιση στο σινεμά για τη Ρένα Μόρφη των Imam Baildi

Τοποθετημένη στις αρχές της δεκαετίας του ’90 και με τον συμβολικό τίτλο «Φαντασία», η τρίτη μεγάλου μήκους ταινία του Αλέξη Καρδαρά («Γκίνες», «Η Ληστεία»), είναι ένας ύμνος στον έρωτα, αλλά και ένας φόρος τιμής στον κόσμο του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού.

Διαβάστε ακόμη: Ο Βασίλης Κατσούφης κάνει τον απολογισμό των δέκα χρόνων της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου

φαντασία 607Σίμος Σαρκετζής, Αλέξης Καρδαράς

φαντασία 607Βίκυ Παπαδοπούλου

Το μοιραίο ερωτικό τρίγωνο ανάμεσα σε μία νεαρή τραγουδίστρια, τον μπουζουξή-μέντορά της και τον νεοφερμένο λαϊκό τραγουδιστή του μαγαζιού, πυροδοτεί τη δράση, καθώς το πάθος των πρωταγωνιστών κλιμακώνεται μέσα από επανεκτελέσεις τραγουδιών του Χιώτη, του Μητσάκη και του Μανίσαλη, αλλά και καινούρια τραγούδια συνυφασμένα με το ύφος της διασκέδασης εκείνης της εποχής. Μιας εποχής που αποτέλεσε σημείο καμπής της ελληνικής λαϊκής μουσικής κουλτούρας, αλλά και ενός ολόκληρου lifestyle.

φαντασία 607Ο Γιάννης Στάνκογλου προβάρει με τον Μίνω Μάτσα

φαντασία 607

Στην ταινία πρωταγωνιστούν η πρωτοεμφανιζόμενη στο χώρο του κινηματογράφου τραγουδίστρια Ρένα Μόρφη (των Imam Baildi, ή η Σούλη Ανατολή στη solo καριέρα της), ως Φωτεινή, η Βίκυ Παπαδοπούλου στο ρόλο της μητέρας της, ο Στέλιος Μάινας στο ρόλο του καταξιωμένου μπουζουξή Χρηστάκη και ο Γιάννης Στάνκογλου (Κόκκινος) ως το ανερχόμενο αστέρι της λαϊκο-ποπ κουλτούρας. Μεταξύ άλλων εμφανίζονται, επίσης, η Αννα Καλαϊτζίδου, ο Αντίνοος Αλμπάνης, ο Γιάννης Νταλιάνης και ο Γιώργος Καφετζόπουλος. Ο Αλέξης Καρδαράς έχει γράψει και το σενάριο, ενώ τη μουσική και τα τραγούδια υπογράφει ο Μίνως Μάτσας.

Η ταινία «Φαντασία», σε συμπαραγωγή και διανομή Feelgood Entertainment, θα κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους τον Δεκέμβριο του 2019.

φαντασία 607

φαντασία 607

info Παραγωγή: PanEntertainment | Παραγωγός: Ελένη Κοσσυφίδου | Executive Producer: Κωνσταντίνος Μωριάτης | Παίζουν: Ρένα Μόρφη, Στέλιος Μάινας, Γιάννης Στάνκογλου, Βίκυ Παπαδοπούλου, Αννα Καλαϊτζίδου, Καλλιρρόη Μυριαγκού, Ανδρέας Νάτσιος, Γιάννης Νταλιάνης, Δημήτρης Μοθωναίος, Κώστας Ανταλόπουλος, Αντίνοος Αλμπάνης, Γιώργος Καφετζόπουλος, Βασίλης Βασιλάκης, Μαριάννα Δημητρίου, Μαρία Αποστολακέα | Σκηνοθεσία, Σενάριο: Αλέξης Καρδαράς | Δεύθυνση Φωτογραφίας: Σίμος Σαρκετζής | Μουσική: Μίνως Μάτσας | Σκηνογραφία: Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου | Κοστούμια: Βασίλης Μπαρμπαρίγος | Ηχος: Βαγγέλης Ζέλκας | Μοντάζ: Ιωάννα Σπηλιοπούλου | Διεύθυνση Παραγωγής: Γιάννης Καραντάνης | Σε συμπαραγωγή με την ΕΡΤ | Σε συμπαραγωγή με την Feelgood Entertainment | Με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου