Buzz

O Τζέικ Τζίλενχαλ κι ο Τζος Μπρόλιν ανεβαίνουν το «Everest»

στα 10

Ο Ισλανδός Μπαλτάζαρ Κορμακούρ -που ξέρει από καλό παγετώνα- σκηνοθετεί αυτό το θρίλερ βουνοκορφής.

O  Τζέικ Τζίλενχαλ κι ο Τζος Μπρόλιν ανεβαίνουν το «Everest»

Οι δύο σταρ στον τίτλο του άρθρου, δεν είναι μόνοι τους σε αυτή την επικίνδυνη κινηματογραφική ανάβαση. Στην καινούρια περιπέτεια του Κορμακούρ -που μοιάζει και η πιο φιλόδοξη απ όσες έχει υπογράψει μέχρι τώρα σε αμερικάνικο έδαφος («2 Guns», «Contraband»), συμπρωταγωνιστούν επίσης ο Τζέισον Κλαρκ, ο Τζον Χοκς, η Ρόμπιν Ράιτ, η Κιρα Νάιτλι, η Εμιλι Γουότσον, ο Σαμ Γουόρδινγτον.

everest 607

Το φιλμ ακολουθεί τις παράλληλες πορείες δυο ορειβατικών ομάδων που η κάθε μια προσπαθεί να φτάσει πρώτη στην κορυφή των Ιμαλαΐων, κάτω από τις πιο αντίξοες καιρικές συνθήκες, σε έναν τόπο όπου το ανθρώπινο σώμα δοκιμάζεται με τον πιο σκληρό τρόπο.

everest 607

Βασισμένο σε αληθινά γεγονότα τα οποία προφανώς μεγεθύνονται για κινηματογραφικούς σκοπούς, το φιλμ του Κορμακούρ δεν ενδεικνύται για τους ακροφοβικούς ή τους υψοφοβικούς κι απ ότι μπορούμε να φανταστούμε βλέποντας το τρέιλερ, παρά την παρουσία τόσων αναγνωρίσιμων ηθοποιών, ο αληθινός σταρ της ταινίας δεν είναι άλλος από την συγκλονιστική φύση.

everest 607

Και ναι το τρέιλερ υπόσχεται αγωνία και δράση, αλλά όχι ακριβώς μια ιστορία που ξεφεύγει από την πεπατημένη των ορειβατικών ταινιών, εν τούτοις ελπίζουμε πως εκτός από τις χιονοστιβάδες, τους φονικούς γκρεμούς και την αληθοφάνεια στα τεχνικά στοιχεια, ο Κορμακούρ θα έχει δώσει ανάλογη προσοχή στους χαρακτήρες και τις σχέσεις τους, στην δραματική ένταση κι όχι μόνο στην αγωνία της επιβίωσης.

Δείτε το πιο κάτω:

everest 607

everest 607


Διαβάστε ακόμη: