Φεστιβάλ / Βραβεία

Στα φετινά Ευρωπαϊκά Βραβεία ψηφίζουμε δαγκωτό «Limbo» της Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη

στα 10

Μοναδική ελληνική συμμετοχή στα φετινά Ευρωπαϊκά Βραβεία, το «Limbo» της Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη ετοιμάζεται να διαγωνιστεί ανάμεσα στις καλύτερες ευρωπαϊκές ταινίες μικρού μήκους της χρονιάς.

Στα φετινά Ευρωπαϊκά Βραβεία ψηφίζουμε δαγκωτό «Limbo» της Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη

H ψηφοφορία για τα φετινά βραβεία της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας ολοκληρώνεται αύριο Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου στις 23.59. Αμέσως μετά, οι υπεύθυνοι της καταμέτρησης των ψήφων θα γνωρίζουν τα αποτελέσματα των φετινών βραβείων που δεν αποκλείεται να κρύβουν και μια ακόμη διάκριση για το «Limbo» της Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη, την μικρού μήκους ταινία που ξεκίνησε την καριέρα της από την Εβδομάδα Κριτικής του 69ου Φεστιβάλ Καννών και ταξιδεύει τον κόσμο συγκεντρώνοντας βραβεία και φήμη.

Διαβάστε αναλυτικά: Ευρωπαϊκά Βραβεία 2016: Οι υποψηφιότητες

Limbo 607

Η ταινία, µια συµπαραγωγή Ελλάδας και Γαλλίας, εχει ήδη αποσπάσει τα βραβεία Καλύτερης Ταινίας στο Διεθνές Φεστιβάλ του Μιλάνου, Future Filmmaker Award στο Palm Springs Shortfest 2016, Βραβείο Καλύτερης Ταινίας Μυθοπλασίας στο Φεστιβάλ Curtas Vila do Conde στην Πορτογαλία, Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο Διεθνές Φεστιβάλ Τιράνων, Βραβείο καλύτερης µικρού µήκους ταινίας, Σκηνοθεσίας & Φωτογραφίας στο Διεθνές Φεστιβάλ Αθήνας 2016

Διαβάστε και δείτε ακόμη: Το «Limbo» της Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη δεν είναι μόνο μια πανέμορφη ταινία

Limbo 607

Τον κόσμο του «Limbo» στελεχώνουν 12 παιδιά, αγόρια, μαθημένα στο ότι ο τόπος τους ανήκει, τον γνωρίζουν και τον διαχειρίζονται με τους κανόνες που ξέρουν. Κι έρχονται μπροστά τους δύο πλάσματα διαφορετικά, ξένα. Μια φάλαινα, τεράστια, ξεβρασμένη στην ακτή, ακίνητη, ανάμεσα στο ψάρι και στον άνθρωπο, ένα θηλαστικό του νερού - τι είναι; Κι ένα αγόρι ξένο, λευκό, αλλιώτικο, που μπορεί και να ευθύνεται για όλα τα κακά που συμβαίνουν, μπορεί και όχι. Πώς θ' αντιδράσουν τα 12 παιδιά στον έναν, τον διαφορετικό, και θα δεχτεί το λευκό αγόρι να γίνει θυσία, ώστε μια μέρα οι λύκοι και τ' αρνάκια να ζουν μαζί μονιασμένα;

Limbo 607

To Flix θα βρίσκεται στο Βρότσλαβ της Πολωνίας, όπου στις 10 Δεκεμβρίου θα γίνει η απονομή των φετινών Ευρωπαϊκών Βραβείων και θα σας μεταφέρει όλα όσα θα συμβούν πριν και μετά την τελετή.

Διαβάστε περισσότερα:

Limbo Poster 607