Φεστιβάλ / Βραβεία

Το Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου περιμένει τις ταινίες σας!

στα 10

Οδεύοντας προς την πέμπτη του χρονιά, το Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου περιμένει τις ταινίες σας μέχρι και τις 15 Ιουλίου.

Flix Team
Το Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου περιμένει τις ταινίες σας!

Μπαίνοντας στις προετοιμασίες για την πέμπτη του διοργάνωση το Νοέμβριο του 2014, το Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου, ένα από τα πιο ενδιαφέροντα «ειδικευμένα» φεστιβάλ της Αθήνας, περιμένει τις ταινίες σας και δέχεται αιτήσεις μέχρι τις 15 Ιουλίου. Φέτος εκτός από ταινίες ανθρωπολογικού ενδιαφέροντος, το Φεστιβάλ εισάγει και την ενότητα «Ξενοφοβία» με ταινίες που αναφέρονται σε ένα από τα πλέον σημαντικά θέματα της εποχής μας παγκοσμίως.

Πιο συγκεκριμένα για όσους ενδιαφέρονται να υποβάλλουν αίτηση για το 5ο Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου της Αθήνας, οι οργανωτές του αναζητούν:

  • φοιτητικές ταινίες από ανθρωπολόγους (ή συναφή ακαδημαϊκό πεδίο) οι οποίες πραγματοποιήθηκαν ως διπλωματικές εργασίες ή ως μέρος τους.
  • ταινίες από ανθρωπολόγους (ή συναφή ακαδημαϊκό πεδίο) οι οποίοι συνεχίζουν την κινηματογραφική τους αναζήτηση μετά από το μεταπτυχιακό ή/και διδακτορικό τους επίπεδο.
  • ταινίες από επαγγελματίες κινηματογραφιστές ή φοιτητές από σχολές κινηματογράφου οι οποίοι συνεργάστηκαν με ανθρωπολόγους ή άλλους κοινωνικούς επιστήμονες κατά τη δημιουργία της ταινίας.

Περισσότερες πληροφορίες για την υποβολή αιτήσεων μπορείτε να βρείτε εδώ.

Νέα θεματική ενότητα «Ξενοφοβία» / Σύμφωνα με το επίσημο δελτίο τύπου του Φεστιβάλ οι οργανωτές του αναφέρουν:

«Καθώς θεωρούμε ότι ζητήματα όπως η ρατσιστική βία και οι ακραίες εκδηλώσεις εθνικισμού και κοινωνικού αποκλεισμού, έχουν στενή σχέση με την σημερινή αθηναϊκή κοινωνία, αποφασίσαμε να εγκαινιάσουμε αυτή τη θεματική του Φεστιβάλ με εθνογραφικές ταινίες που έχουν να κάνουν με τέτοια ζητήματα.

Γι' αυτό λοιπόν προσκαλούμε αιτήσεις για ταινίες γυρισμένες από/ ή σε συνεργασία με ανθρωπολόγους (ή άλλους κοινωνικούς επιστήμονες), οι οποίες αντιμετωπίζουν ένα ή περισσότερα από τα παρακάτω ζητήματα: ξενοφοβία, ρατσισμός, ρατσιστικό μίσος/βία, (θρησκευτική/εθνική) προκατάληψη, κοινωνικός αποκλεισμός, διάκριση, εθνικισμός, και εύρο-κεντρισμός.

Κατά κύριο λόγο μάς ενδιαφέρουν ταινίες που γυρίστηκαν μέσα στην τελευταία δεκαετία, όμως θα λάβουμε υπόψη μας όλες τις αιτήσεις. Για τις ταινίες που δεν είναι γυρισμένες στα Αγγλικά χρειαζόμαστε αγγλικούς υπότιτλους.

Η προθεσμία υποβολής της δουλειάς σας είναι στις 28 Ιουλίου του 2014.»

Περισσότερες πληροφορίες για την υποβολή αιτήσεων για τη θεματική ενότητα «Ξενοφοβία» μπορείτε να αναζητήσετε εδώ.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για το Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου της Αθήνας στο επίσημο site του και στην επίσημη σελίδα του στο Facebook.

Διαβάστε ακόμη: