Buzz

Εργαστήριο ενίσχυσης φακέλου παραγωγής ντοκιμαντέρ για νέους σκηνοθέτες και παραγωγούς

στα 10

To εργαστήριο πραγματοποιείται στο πλαίσιο του 7ου «Με τα Μάτια Ανοιχτά» της Ενωσης Ελληνικού Ντοκιμαντέρ στις 8-9 και 15-16 Οκτωβρίου στη Σχολή Σταυράκου.

Flix Team
Εργαστήριο ενίσχυσης φακέλου παραγωγής ντοκιμαντέρ για νέους σκηνοθέτες και παραγωγούς

Στο πλαίσιο της φετινής 7ης διοργάνωσης «Με τα Μάτια Ανοιχτά», η Ενωση Ελληνικού Ντοκιμαντέρ θα υλοποιήσει ένα τετραήμερο Εργαστήριο το οποίο θα απευθύνεται σε νέους σκηνοθέτες και παραγωγούς ντοκιμαντέρ, των οποίων η πρόταση βρίσκεται σε ένα ενδιάμεσο στάδιο επεξεργασίας και έχουν ήδη ετοιμάσει:

  • Μια σύνοψη 2 σελίδων
  • Εναν πρώιμο σεναριακό σχεδιασμό (treatment) με περιγραφή πιθανών σκηνών, χαρακτήρων και ανάπτυξη του θέματος

Στο Εργαστήριο θα διδάξουν έμπειροι επαγγελματίες από τον χώρο του δημιουργικού ντοκιμαντέρ με στόχο οι συμμετέχοντες να δημιουργήσουν έναν ισχυρό φάκελο παραγωγής.

ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ

  • Αντώνης Τολάκης σκηνοθέτης / παραγωγός / διευθυντής σπουδών στη σχολή Σταυράκου (treatment / σύνοψη / σκηνοθετική προσέγγιση)
  • Χρήστος Καρακέπελης σκηνοθέτης / διδάσκων στη Σχολή Σταυράκου (treatment / σύνοψη / σκηνοθετική προσέγγιση)
  • Φωτεινή Οικονομοπούλου παραγωγός (Προϋπολογισμός, Χρηματοδοτικό πλάνο)
  • Γιαν Ρόφεκαμπ – Films Transit international (Διανομή) Η εισήγηση θα γίνει στα Αγγλικά.
  • Γιώργος Αγγελόπουλος – Διευθυντής Παραγωγής και Ανάπτυξης στο ΕΚΚ (Χρηματοδοτικά προγράμματα του ΕΚΚ)
  • Σταύρος Ψυλλάκης σκηνοθέτης (ανάλυση σεναρίου σε έργα του Ροβήρου Μανθούλη)
  • Νίκος Θεοδοσίου σκηνοθέτης συνεργάτης του Ροβήρου Μανθούλη (ανάλυση σεναρίου σε έργα του Ροβήρου Μανθούλη)

Την ευθύνη του σχεδιασμού και της διοργάνωσης του Εργαστηρίου έχουν αναλάβει από την πλευρά της ΕΕΝ ο Άγγελος Κοβότσος σκηνοθέτης, η Διονυσία Κοπανά σκηνοθέτις και η Μαρία Λεωνίδα σκηνοθέτις υπεύθυνη του εκπαιδευτικού Οργανισμού «Καρπός». Τον συντονισμό ανέλαβε ο Άγγελος Κοβότσος.

Από τις αιτήσεις – προτάσεις που θα υποβληθούν, θα επιλεγούν καταρχήν οι 14 καλύτερες. Η επιλογή συμμετεχόντων θα γίνει βάσει της αίτησης, βιογραφικού και δείγματος κινηματογραφικού/ τηλεοπτικού/ οπτικοακουστικού έργου. Δεκτές ως δείγμα και πτυχιακές ταινίες.

Πρόγραμμα Εργαστηρίου

Οι συμμετέχοντες θα συγκροτήσουν δύο γκρουπ και θα παρακολουθήσουν τα προσφερόμενα σεμινάρια επί 2 Σαββατοκύριακα 8-9 και 15-16 Οκτωβρίου στη Σχολή Σταυράκου.

Κάθε μια από τις τέσσερις εργαστηριακές ημέρες θα χωρίζεται σε δύο συνεδρίες: οι πρωινές 4ωρες (10.00-14.00) θα είναι αφιερωμένες στην κατασκευή της αφήγησης, στην ανάπτυξη των χαρακτήρων και στην οπτική έκφραση των επιλεγμένων σχεδίων.

Στις απογευματινές δίωρες συνεδρίες (15.00-17.00) θα γίνονται εξειδικευμένες εισηγήσεις με εστίαση στη διεύθυνση παραγωγής, στην παραγωγή, τη διανομή, στην προώθηση του φακέλου παραγωγής και στην ανάλυση σεναρίου.

Τέλος, οι συμμετέχοντες θα παρουσιάσουν τα ολοκληρωμένα σχέδιά τους σε πάνελ του Pitching με σκοπό ένα από αυτά να επιλεγεί ως επιβράβευση για συμμετοχή στο Agora Pitching Forum του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Θεσσαλονίκης τον Μάρτιο του 2023. Τα έξοδα συμμετοχής και φιλοξενίας θα καλυφθούν από το Φεστιβάλ.

Η συμμετοχή στο εργαστήριο είναι δωρεάν.
Δήλωση συμμετοχής εδώ: https://forms.gle/NZVQBXTRAMx877ep6
Καταληκτική ημερομηνία υποβολής: 2 Οκτωβρίου 2022.
Πληροφορίες: metamatiaanoixta2022@gmail.com