Buzz

Επιτέλους! Νέα ταινία για τον Ντέιβιντ Λιντς;

στα 10

Τον πλησίασαν για να τον ρωτήσουν για την νέα του μουσική καριέρα, αλλά έβγαλαν λαβράκι. Σε συνέντευξή του στο Rolling Stone ο Ντέιβιντ Λιντς αποκάλυψε: δουλεύει ένα ντοκιμαντέρ, μία ταινία φιξιόν και μία μικρού μήκους.

Επιτέλους! Νέα ταινία για τον Ντέιβιντ Λιντς;

Εχασε το δρόμο του ακολουθώντας το κάλεσμα των σειρήνων; Μας εγκατέλειψε για τα παλιά του απωθημένα; Τον έχουμε χάσει στην μουσική;

Πέντε χρόνια. Τόσα έχουν περάσει από το «Inland Empire» και η υπομονή μας λιγοστεύει. Πότε θα δούμε την επόμενη ταινία σας κύριε Λιντς;

Silencio...

Μέχρι πριν από λίγο που το Rolling Stone αποκάλυψε ότι ο Λιντς μίλησε για το άμεσα σχέδιά του! «Αυτή τη στιγμή ολοκληρώνω ένα ντοκιμαντέρ για τον Μαχαρίσι Μαχές Γιόγκι, το οποίο κάλυψε μία περιοδεία σε 16 χώρες για τον Υπερβατικό Διαλογισμό, την συνειδητότητα και την ηρεμία» δήλωσε ο Λιντς στο περιοδικό. «Επίσης, δουλεύω μία ακόμα ταινία, η οποία δεν έχει πάρει μορφή. Τέλος, μόλις τέλειωσα μία μονόλεπτη μικρού μήκους για τους Αυστριακούς και το φεστιβάλ κινηματογράφου της Βιενάλε ...»

Ο Λιντς είχει ξαναμιλήσει πριν από δύο χρόνια για το ντοκιμαντέρ που ήθελε να κάνει πάνω στον Μαχαρίσι Μαχές Γιόγκι, τον δάσκαλο της τεχνικής του Υπερβατικού Διαλογισμού, ο οποίος σύστησε στον δυτικό κόσμο την αρχαία βεδική παράδοση της Ινδίας, διαλογικές εφαρμογές που επιτρέπουν στον άνθρωπο να φτάσει στον φωτισμό. Αρχικά, τα γυρίσματα θα γινόντουσαν μόνο στην Ινδία, αλλά φαίνεται ότι οι δημιουργικοί ορίζοντες του Λιντς άνοιξαν περισσότερο, εισάγοντας αυτό το τουρ σε 16 χώρες. Μόνο να φανταστούμε μπορούμε πώς θα μπορούσε να κινηματογραφηθεί ο διαλογισμός. Ούτε μπορούμε να φανταστούμε πώς μπορεί να κινηματογραφηθεί ... από τον Λιντς!

Από την άλλη, η μονόλεπτη μικρού μήκους ταινία για την Βιενάλε, πιστεύουμε ότι θα είναι άλλο ένα «OneDreamRush» πρότζεκτ, άλλο ένα μικρό δημιουργικό διάλειμμα που κάνει ο Λιντς για να παίξει με τα άλλα παιδάκια (το 2009 είχε πάρει μέρος σε μία σειρά ταινιών 42 δευτερολέπτων, γυρισμένες από 42 σκηνοθέτες - όπως οι Φεράρα, Ρεϊγάδας, Νοέ, Ανγκερ, Μποντρόφ).

Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι αυτό που δήλωσε στην μέση, επί τροχάδην. Αυτό που αποκάλυψε και έκρυψε ταυτόχρονα: υπάρχει φιξιόν ταινία στα σκαριά; Τη δουλεύει ως κάτι άμεσο, με χρονοδιάγραμμα; Ή είναι μία ιδέα που πλανάται στο Λιντσιακό σύμπαν και μπορεί να μην την κάνει ποτέ. Τα τελευταία χρόνια φήμες τον ήθελαν να έχει στα σκαριά πολλά και διάφορα - από μία ... παιδική ταινία («Snootworld») μέχρι το σίκουελ του «Mulholland Drive» («Mulholland Drive 2»).

Ενας Θεός ξέρει τι έχει στο μυαλό του ο 66χρονος σκηνοθέτης. Ανυπομονούμε όμως να ανοίξουμε ένα κουτί και να χαθούμε ξανά στις λεωφόρους, τα όνειρα και τους εφιάλτες του στοιχειωμένου σινεμά του.

Κι όταν, επιτέλους, θα ακουστεί με βεβαιότητα ότι η νέα του ταινία είναι έτοιμη, αυτό θα αποτελέσει... «μουσική στ' αυτιά μας».

Μέχρι τότε, διαβάστε εδώ για την επικείμενη κυκλοφορία το πρώτου προσωπικού μουσικού άλμπουμ του Λιντς, το οποίο θα παρουσιάσει στις 8 Νοεμβρίου στο κλαμπ «Silencio» που μόλις άνοιξε στο Παρίσι (δείτε φωτογραφίες στο gallery).