Φεστιβάλ / Βραβεία

Εντονη ελληνική παρουσία στο Festival De Nouveau Cinema του Μόντρεαλ

στα 10

Το «Wasted Youth» του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου, το «H Zωή και ο Θάνατος του Σέλσο Τζιούνορ» του Παναγιώτη Ευαγγελίδη και το «Fortunate Son» του ελληνικής καταγωγής Τόνι Ασημακόπουλος δίνουν «ελληνικό» χρώμα στην 40ή διοργάνωση του ανήσυχου Festival De Nouveau Cinema του Μόντρεαλ.

Εντονη ελληνική παρουσία στο Festival De Nouveau Cinema του Μόντρεαλ
Σκηνή από το «Fortunate Son» του Τονι Ασημακόπουλος

Το «Wasted Youth» του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου συνεχίζει τη φεστιβαλική του πορεία (που ξεκίνησε από το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Ρότερνταμ) συμμετέχοντας στο διαγωνιστικό τμήμα του φεστιβάλ (ανάμεσα στα «Shame» του Στιβ ΜακΚουίν, «Tomboy» της Σελίν Σιαμά κ.ά.)

Δείτε εδώ το τρέιλερ του «Wasted Youth»

Στο τμήμα Panorama World θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ του Παναγιώτη Ευαγγελίδη «Η Ζωή και ο Θάνατος του Σέλσο Τζιούνορ» άρτι αφιχθές από το φεστιβάλ του Ρέικιαβικ (διαβάστε περισσότερα εδώ).

Δείτε εδώ το τρέιλερ του «Η Ζωή και ο Θάνατος του Σέλσο Τζιούνορ»

Στο τμήμα Focus, στο διαγωνιστικό τμήμα, βρίσκουμε και το όνομα του Τονι Ασημακόπουλος, ενός ελληνικής καταγωγής σκηνοθέτη που στο ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους ντεμπούτο του με τίτλο «Fortunate Son», αφηγείται την περιπέτεια του με τα ναρκωτικά που τον ανάγκασε να αποσυρθεί στην Οττάβα για δέκα χρόνια προκειμένου να αποτοξινωθεί και την επίδραση που είχε αυτό στους Ελληνες μετανάστες γονείς του. Η ταινία παρακολουθεί τη διαδικασία αποτοξίνωσης του Ασημακόπουλος, αλλά και το ταξίδι του στην Ελλάδα και την επαφή του με την πατρική γη.

To Festival De Nouveau Cinema του Μόντρεαλ θα διεξαχθεί από τις 12 έως τις 23 Οκτωβρίου. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο επίσημο site του φεστιβάλ.