Buzz

Ενα spoiler από το νέο «Μπρίτζετ Τζόουνς» βιβλίο προκαλεί viral... οργή!

στα 10

Ενα απόσπασμα από το νέο βιβλίο της Ελεν Φίλντινγκ «Mad About the Boy» αποκαλύπτει κάτι για έναν από τους χαρακτήρες των νέων περιπετειών της «Μπρίτζετ Τζόουνς» που εξόργισε τους φαν. Ακολουθούν spoilers.

Ενα spoiler από το νέο «Μπρίτζετ Τζόουνς» βιβλίο προκαλεί viral... οργή!

Μη διαβάσετε παρακάτω, αν δε θέλετε να ξέρετε που θα συναντήσετε την αγαπημένα νευρωτική και μόνιμα σε δίαιτα Αγγλίδα δημοσιογράφο Μπρίτζετ Τζόουνς στο τρίτο βιβλίο (και αντίστοιχη ταινία) της Ελεν Φίντινγκ. Οσοι έμαθαν τι πήγε κι έκανε η συγγραφέας, ίσως για να πατήσει ένα restart στην ερωτική ζωή της ηρωίδας της, έγιναν έξαλλοι και ξεσήκωσαν το διαδίκτυο. Ακολουθούν spoilers.

Oι Sunday Times του Λονδίνου δημοσίευσαν ένα μικρό απόσπασμα του βιβλίου «Bridget Jones: Mad About the Boy» που αποκαλύπτει κάτι... τραγικό: «Γιατί δεν έμεινα όπως ήμουν; Μόνη, άνεργη, λυπημένη και sexless... αλλά τουλάχιστον μητέρα, χήρα και πιστή στον πατέρα τους...»

Γκασπ. Τι εννοεί η Φίλιντινγκ; Οτι μπαίνουμε ξανά στη ζωή της Μπρίτζετ και τη βρίσκουμε μητέρα μεν των παιδιών του Μαρκ Ντάρσι, αλλά τον ίδιο... νεκρό; Σκότωσε η συγγραφέας τον πιο αγαπητό χαρακτήρα των ιστοριών;

Αν εμείς μένουμε με την απορία, οι πραγματικοί φαν επεκτάθηκαν με οργή στα social media. Ανάμεσα σε άλλα γράφτηκαν τα εξής ποστ και τουίτς:

«Ποιος ο λόγος να το διαβάσω τώρα; Ηταν το αγαπημένο μου ζευγάρι και τώρα η συγγραφέας σκότωσε τον Μαρκ Ντάρσι! Απαιτώ να ξαναγραφτεί το βιβλίο και να τον αναστήσει!»

«Μία συμβουλή προς τη Φίλντινγκ: μη σκοτώνεις την τύχη σου κοπελιά...»

«Αγαπάω την Μπρίτζετ ΜΕ ΤΟΝ ΝΤΑΡΣΙ. Είναι πολύ αργά για έναν νέο άντρα σ' αυτή την ιστορία...»

1

«Χήρα; Οχιιιιιιιι. Τι είδους horror-spoiler ήταν αυτό;»

«Πρέπει να πρόκειται για αστείο. Πρέπει κάτι να συμβαίνει που να το ανατρέπει - μήπως είναι φάρσα, όνειρο; Τώρα ΘΕΛΩ να διαβάσω το βιβλίο!»

Και λίγο απαραίτητο background. Τα πρώτα βιβλία της Φίλντινγκ «Το Ημερολόγιο της Μπρίτζετ Τζόουνς» και το «Bridget Jones: Edge of Reason» κυκλοφόρησαν το 1995 και 1999 αντίστοιχα, μεταφράστηκαν και κυκλοφόρησαν σε 40 χώρες, με πωλήσεις που έφτασαν τα 15 εκατομμύρια λίρες. Στο δεύτερο βιβλίο η Μπρίτζετ αποδέχεται την πρόταση γάμου του Μαρκ Ντάρσι και υποτίθεται ότι θα ζήσουν καλά κι εμείς καλύτερα.

Από ό,τι φαίνεται όμως στο «Bridget Jones: Mad About the Boy», ο Μαρκ έχει πεθάνει εδώ και 5 χρόνια και η Μπρίτζετ πειραματίζεται με τα social media. Eίναι 51 ετών και έχει δύο παιδιά. Ο Ντάνιελ Κλίβερ (Χιου Γκραντ) αναφέρεται επίσης στο απόσπασμα που κυκλοφόρησε ως «μπήχτης νονός, ο οποίος καμιά φορά κάνει baby sitting και την πέφτει στην μαμά Μπρίτζετ».

Διαβάστε όσα γνωρίζουμε για την ταινία «Bridget Jones: Mad About the Boy»