Buzz

To «Empire of Light» του Σαμ Μέντες είναι μια ωδή στο σινεμά

στα 10

Με πρωταγωνίστρια την πάντα υπέροχη Ολίβια Κόουλμαν, η νέα ταινία του Σαμ Μέντες μιλά για τη μαγεία του σινεμά και έχει το πρώτο της τρέιλερ.

To «Empire of Light» του Σαμ Μέντες είναι μια ωδή στο σινεμά

Υπάρχουν αρκετοί καταξιωμένοι σκηνοθέτες οι οποίοι μετά από δεκαετίες επιτυχημένων και πολυβραβευμένων ταινιών, κάνουν μια ταινία την οποία αφιερώνουν στο ίδιο το σινεμά και μιλάει για τη μαγεία του κινηματογράφου. Μοιάζει σαν ένα είδος ιεροτελεστίας πλέον στο Χόλιγουντ και πολλοί είναι εκείνοι οι σκηνοθέτες, όπως ο Τζουζέπε Τορνατόρε, ο Στίβεν Σπίλμπεργκ και ο Μάρτιν Σκορσέζε, που περνάνε από όλο αυτό.

Στην λίστα αυτή ετοιμάζεται να προστεθεί και ο Σαμ Μέντες, ο οποίος τρία χρόνια μετά το «1917» και έχοντας δώσει ταινίες όπως το «American Beauty», τον «Δρόμο της Απώλειας» και το «Skyfall», έρχεται για να αποτίσει τον δικό του φόρο τιμής στον σινεμά με τη νέα του ταινία «Empire of Light». Πρόκειται για μια ρομαντική η οποία διαδραματίζεται στη δεκαετία του ’80 με πρωταγωνίστρια την Ολίβια Κόλμαν.

Διαβάστε ακόμα: Λιώνουμε από τώρα: ο Σαμ Μέντες θα σκηνοθετήσει την Ολίβια Κόλμαν σ' ένα love story

empire of light

Στην ταινία, η οποία αναμένεται να κάνει την πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ του Τορόντο, ο Μέντες συνεργάζεται και πάλι με τον διευθυντή φωτογραφίας Ρότζερ Ντίκινς ενώ το soundtrack της υπογράφουν οι Τρεντ Ρέζνορ και Ατικους Ρος. Μαζί με την Κόλμαν επίσης πρωταγωνιστούν οι Κόλιν Φερθ, Μάικλ Γουόρντ, Τόμπι Τζόουνς, Τομ Μπρουκ, Τάνια Μούντι, Χάνα Ονσλοου και Κρίσταλ Κλαρκ.

Τον «Empire of Light» αναμένεται στις αίθουσες τον Δεκέμβριο για να μπει δυναμικά στην οσκαρική κούρσα. Απολαύστε το τρέιλερ παρακάτω.