Φεστιβάλ / Βραβεία

Ελληνικό σινεμά στο...Σαν Φρανσίσκο!

στα 10

Για ένατη χρονιά, το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Σαν Φρανσίσκο φιλοξενεί ελληνικές ταινίες μεγάλου και μικρού μήκους συν ένα αφιέρωμα στον Θανάση Βέγγο.

Ελληνικό σινεμά στο...Σαν Φρανσίσκο!

Από τις 7 έως τις 13 Μαΐου θα διαρκέσει το φετινό 9ο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Σαν Φρανσίσκο, συμπληρώνοντας έτσι το τοπίο του ελληνικού σινεμά, όπως αυτό επισκέπτεται τελευταία όλες και περισσότερες πόλεις της Αμερικής μέσα από τα Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου σε Νέα Υόρκη, Λος Αντζελες και Σικάγο.

Η τελευταία μέρα του Φεστιβάλ είναι αφιερωμένη στον Θανάση Βέγγο με τις προβολές δύο ταινιών του («Ο Θανάσης στη Χώρα της Σφαλιάρας» και «Θανάση Πάρε τ' Οπλο Σου») με τιμητική βράβευση του Ελληνα ηθοποιού.

Οι ταινίες που θα προβληθούν στο Φεστιβάλ (συνολικά 18) θα διεκδικήσουν το βραβείο κοινού που ξεκινάει από φέτος, ένα για ταινία μεγάλου μήκους και ένα για μικρού.

Ανάμεσα στις ταινίες μεγάλου μήκους που θα προβληθούν ξεχωρίζουν ο «Παράδεισος» του Παναγιώτη Φαφούτη, ο «Ξεναγός» του Ζαχαρία Μαυροειδή, το «Γάλα» του Γιώργου Σιούγα, το «Απ' τα Κόκαλα Βγαλμένη» του Σωτήρη Γκορίτσα, ενώ στις ταινίες μικρού μήκους ξεχωρίζουν το «RF» του Στάυρου Λιόκαλου και το «Βeachless» του Παναγιώτη Τσιμπιρίδη και το «Loverly» της «Helene» - ας μείνει καλύτερα ασχολίαστο - Κατερίνας Μουτσάτσου που γύρισε το 2011.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το επίσημο site του Φεστιβάλ