Buzz

Πώς σας φαίνεται η Ρέιτσελ Βάις ως Ελίζαμπεθ Τέιλορ;

στα 10

Μετά το Γιώργο Λάνθιμο, η Βάις θα πρωταγωνιστήσει σε ταινία που ετοιμάζεται για το έργο της Ελίζαμπεθ Τέιλορ. Κι όχι (μόνο) το κινηματογραφικό.

Πώς σας φαίνεται η Ρέιτσελ Βάις ως Ελίζαμπεθ Τέιλορ;

Η Ρέιτσερ Βάις αναλαμβάνει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο «A Special Relationship», μία βιογραφική ταινία για τη ζωή και το έργο της Ελίζαμπεθ Τέιλορ, η οποία δεν εστιάζει τόσο στην κινηματογραφική δόξα και το στάτους της ως Grande Damme του Χόλιγουντ. Και παρόλο που ο τίτλος κάπως έτσι ξεγελά, ούτε στους 8 διαβόητους γάμους, τα αντίστοιχα διαζύγια ή, έστω, την επεισοδιακή όσο και μοναδική σχέση της με τον Ρίτσαρντ Μπάρτον [Οπως το «Burton and Taylor» με τους Ελενα Μπόναμ Κάρτερ και Ντόμινικ Γουέστ]

Σε σενάριο του Σάιμον Μποφόι («Slumdog Millionaire», «127 Ωρες», «Τhe Full Monty»), η ταινία φωτίζει το φιλανθρωπικό έργο της Τέιλορ και τον αγώνα που ξεκίνησε για την καταπολέμηση του AIDS - έναν σκοπό που υπηρέτησε με δύναμη και πίστη μέχρι και την τελευταία της στιγμή (μέσω της amfAR).

Διαβάστε επίσης: Nαι, της πάει πολύ: η Λούσι Μπόιντον θα ερμηνεύσει την Μαριάν Φέιθφουλ

Elisabeth Taylor 607

Η πολύ ξεχωριστή σχέση του τίτλου αναφέρεται στη μεγάλη φιλία της Τέιλορ με τον γκέι βοηθό της, Ρότζερ Γουόλ, ο οποίος τής άνοιξε την πόρτα στην γκέι κοινότητα και τα μάτια στο τι συνέβη με το ξέσπασμα της επιδημίας. Τη διάβρωση που έφερε η αρρώστια κυριολεκτικά και μεταφορικά - πόσο ενέτεινε την ομοφοβία, την απομόνωση, τη στοχοποίηση. Δεν πέθαινες μόνο από τον ιό, αλλά κι από την άγνοια και τον τρόμο των συνανθρώπων σου.

Ο Γουόλ είχε μεγαλώσει στα βάθη του αμερικανικού νότου και γνώρισε από πολύ μικρός την ομοφοβία και το μίσος. Εκεί στα mid-80ς, η φιλία του με την Τέιλορ, την εποχή που πραγματικά όλοι εγκατέλειπαν όλους, δοκιμάστηκε και έγινε ακόμα πιο δυνατή. Γιατί αυτή η γυναίκα ήταν Μεγάλη Κυρία και μακριά από την μεγάλη οθόνη.

Elizabeth Taylor AMFAR 607

Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει το δίδυμο των Μπερτ & Μπέρτι («Troop Zero») και στον πρωταγωνιστικό ρόλο, ως Ελίζαμπεθ Τέιλορ, θα βρεθεί η Ρέιτσελ Βάις (υπέροχα μάτια, επίσης). Περιμένουμε ακόμα περισσότερες καθοριστικές λεπτομέρειες, όπως, για παράδειγμα, ποιος θα αναλάβει το ρόλο του Ρότζερ Γουόλ.

«Εβλεπα ότι κανείς δεν κάνει κάτι για όλη αυτή την αδικία. Και θύμωσα τόσο πολύ. Κάποιος έπρεπε να κάνει το πρώτο βήμα»


Διαβάστε περισσότερα: