Industry

Η Ελένη Χανδρινού εθνική εκπρόσωπος στο Eurimages

στα 10

Νέα εκπρόσωπος στοο Ταμείο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Eurimages.

Flix Team
Η Ελένη Χανδρινού εθνική εκπρόσωπος στο Eurimages

Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου (ΕΚΚ), η κυρία Ελένη Χανδρινού ορίζεται εθνική εκπρόσωπος στο Ταμείο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Eurimages. Είχε ήδη αναλάβει με απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού την εκπροσώπηση της Ελλάδος με δικαίωμα ψήφου στην επιτροπή, την οποία σύστησε το Eurimages, για να εξετάσει τις δυνατότητες συμμετοχής του Ταμείου και σε σειρές πέραν των κινηματογραφικών ταινιών.

Θυμίζουμε ότι εκπρόσωπος στο Eurimages πριν την Ελένη Χανδρινού ήταν ο Τίμωνας Κουλμάσης.

Τη θέση της Αντιπροέδρου του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, που κατείχε μέχρι τώρα η Ελένη Χανδρινού, αναλαμβάνει, όπως γνωρίζουμε ήδη, η Μαρία Καλλιμάνη.

Η Ελένη Χανδρινού έχει σπουδάσει Οικονομικά στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αγγλική Γλώσσα και Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και διαθέτει μεταπτυχιακό τίτλο στην Ευρωπαϊκή Ανάπτυξη από το Vrije Universiteit Brussel. Εχει υπάρξει παραγωγός και σύμβουλος οπτικοακουστικών στις Βρυξέλλες και την Αθήνα. Από το 2002 ως το 2014 εργάστηκε στο πρόγραμμα MEDIA (Creative Europe) της ΕΕ στις Βρυξέλλες, μεταξύ άλλων στα τμήματα χρηματοδότησης κινηματογραφικών και τηλεοπτικών έργων, καθώς και στην αξιολόγηση προτάσεων κινηματογραφικής διανομής ευρωπαϊκών ταινιών.

Διαβάστε ακόμη: Η Μαρία Π. Κουφοπούλου επικεφαλής του Hellenic Film Commission του ΕΚΚ