Industry

Η Μαρία Π. Κουφοπούλου επικεφαλής του Hellenic Film Commission του ΕΚΚ

στα 10

Νέα επικεφαλής στο Hellenic Film Commission του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.

Flix Team
Η Μαρία Π. Κουφοπούλου επικεφαλής του Hellenic Film Commission του ΕΚΚ

Η Μαρία Π. Κουφοπούλου ορίστηκε επικεφαλής του Hellenic Film Commission του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, στη θέση που μέχρι πρότινος κρατούσε η Βένια Βέργου.

Η επίσημη ανακοίνωση του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου αναφέρει τα εξής για τη γνωστή από την εμπειρία της κυρίως στη δημόσια τηλεόραση, Μαρία Π. Κουφοπούλου:

Μετά από μια πορεία 30 ετών και πλέον στη δημόσια τηλεόραση (ΕΡΤ) με διαφορετικές ιδιότητες αλλά και από διαφορετικές θέσεις ευθύνης, η Μαρία Π. Κουφοπούλου ανήκει πλέον στο δυναμικό του Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου / Greek Film Centre ως επικεφαλής της Δ/νσης Διεθνών Οπτικοακουστικών Παραγωγών- Hellenic Film Commission

Υπήρξε Διευθύντρια Διεθνών Σχέσεων της ΕΡΤ, επικεφαλής της αποστολής για τον διαγωνισμό της Eurovision για το 2019 και το 2020, επικεφαλής του Τμήματος Συμπαραγωγών της Δ/νσης Προγράμματος, μέλος επιτροπών Προγράμματος και Κριτικών Επιτροπών. Τον Απρίλιο του 2021 εξελέγη τακτικό μέλος της Επιτροπής Τηλεόρασης της Ένωσης Δημοσίων Τηλεοράσεων της Ευρώπης (EBU-TV Committee). Είναι απόφοιτος του Documentary Campus 2010 και έχει συμμετάσχει σε πλήθος διεθνών κινηματογραφικών εργαστηρίων, pitching forums, κινηματογραφικά φεστιβάλ κλπ. με πλούσια και ευρεία εμπειρία σε διάφορους τομείς του οπτικοακουστικού χώρου. Ως δημοσιογράφος παρουσίασε τηλεοπτικές εκπομπές ενώ ασχολήθηκε με την έντυπη δημοσιογραφία (ΒΗΜΑ, Κυριακάτικο ΒΗΜΑ, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ΒΗΜΑgazino κ.α.)

Είναι απόφοιτος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος από το Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου.