Industry

Η Ηλέκτρα Βενάκη ξανά (για ένα εξάμηνο) στη θέση της Γενικής Διεθύντριας του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου

στα 10

Με απόφαση της Υπουργού Πολιτισμού παύθηκε από τη θέση του ο Βασίλης Κοσμόπουλος και ορίστηκε ως Γενική Διεθύντρια του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου η Ηλέκτρα Βενάκη.

Η Ηλέκτρα Βενάκη ξανά (για ένα εξάμηνο) στη θέση της Γενικής Διεθύντριας του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου

Με απόφαση της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, παύεται από τη θέση του Γενικού Διευθυντή του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου ο Βασίλης Κοσμόπουλος και επανέρχεται για έξι μήνες η πρώην Γενική Διευθύντρια του ΕΚΚ Ηλέκτρα Βενάκη.

Οπως είχε ήδη γίνει γνωστό και αναφέρει η Εφήμερίδα της Κυβερνήσεως, το Συμβούλιο της Επικρατείας είχε ακυρώσει την απόφαση για την παύση της Ηλέκτρας Βενάκη και έτσι η Υπουργός Πολιτισμού ανακαλεί το διορισμό του Βασίλη Κοσμόπουλου παύοντάς τον (η θητεία του θα έληγε το 2021) και επαναφέρει την Ηλέκτρα Βενάκη για ένα εξάμηνο - παρατείνοντας, όπως έχει δικαίωμα σύμφωνα με το νόμο, τη θητεία της που κανονικά έχει λήξει στο τέλος του Ιουλίου 2019.

Ενα μικρό μπέρδεμα, προφανώς, που εντείνεται και από το γεγονός πως το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου δεν έχει Διοικητικό Συμβούλιο - αναμένεται ο διορισμός του από τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού.

Δείτε εδώ τις σελίδες του ΦΕΚ που αφορούν την παύση της θητείας του Βασίλη Κοσμόπουλου και την παράταση της θητείας της Ηλέκτρας Βενάκη:

κοσμόπουλος

κοσμόπουλος

Θυμίζουμε πως η Ηλέκτρα Βενάκη επιλέχθηκε για τη θέση της Γενικής Διευθύντριας τον Απρίλιο του 2016, μετά από πρόταση του τότε Διοικητικού Συμβουλίου, το οποίο στη συνέχεια (και ενώ είχε αλλάξει εν μέρει και σύνθεση) υποστήριξε ότι δεν μπορούσε να συνεργαστεί με την Γενική Διεθύντρια και έτσι τα πράγματα οδηγήθηκαν στην παύση της. Σε μια μόνο από τις ατέρμονες μετακινήσεις ανθρώπων σε νευραλγικές θέσεις του Ελληνικού Κινηματογράφου που συνέβησαν τα τελευταία χρόνια.