Buzz

Είπατε κάτι για «υπερβολικά gay»; Νέο, ξέφρενο, σπαρακτικό τρέιλερ για το «Behind the Candelabra» του Στίβεν Σόντερμπεργκ

στα 10

Δεν φανταζόμασταν ποτέ πως θα ανυπομονούσαμε τόσο για μια νέα ταινία του Στίβεν Σόντερμπεργκ. Κάθε νέα εικόνα, όμως, του «Behind the Candelabra» προμηνύει μια από τις πιο ξέφρενες, σπαρακτικές και ιστορικές κινηματογραφικές εμπειρίες που θα ζήσουμε φέτος.

Είπατε κάτι για «υπερβολικά gay»; Νέο, ξέφρενο, σπαρακτικό τρέιλερ για το «Behind the Candelabra» του Στίβεν Σόντερμπεργκ

Γυαλιστερές λιμουζίνες, ρούχα γεμάτα κρύσταλλο, υπέρμετρη χλιδή, ένας σπουδαίος, camp μουσικός, ένας παθιασμένος έρωτας με τη σκοτεινή πλευρά του.

Στο «Behind the Candelabra», ο Στίβεν Σόντερμπεργκ θα περιγράψει την «κρυφή ζωή» του εκκεντρικού πιανίστα Λιμπεράτσε. Πρωταγωνιστής ο Μάικλ Ντάγκλας, δίπλα του, στο ρόλο του συντρόφου του, Σκοτ Θόρσον, ο Ματ Ντέιμον, σ’ ένα εγχείρημα που μοιάζει να αποδίδει τέλεια την εξτραβαγκάντσα που ενσάρκωνε η εικόνα του Λιμπεράτσε, στην – πραγματικά – τελευταία δουλειά του Σόντερμπεργκ πριν την εθελούσια έξοδό του από τη σκηνοθεσία.

Update 24 Απριλίου: δείτε στο gallery την αφίσα της ταινίας

Η ταινία είναι μια παραγωγή του HBO, μια και, όπως δήλωσε ο ίδιος ο Σόντερμπεργκ, κανείς άλλος δε δέχτηκε να τη χρηματοδοτήσει γιατί έμοιαζε «υπερβολικά gay» (διαβάστε περισσότερα εδώ).

Το «Behind the Candelabra» έχει ως θέμα τη σχέση του ιδιοσυγκρασιακού, υπερδιάσημου και τρομερά αστραφτερού πιανίστα Λιμπεράτσε με τον κατά πολύ νεότερο σύντροφό του, Σκοτ Θόρσον. Ο τίτλος, βέβαια, «Πίσω από το Κηροπήγιο», αναφέρεται στα τεράστια κηροπήγια που παραδοσιακά τοποθετούσε επάνω στο πιάνο ο Λιμπεράτσε στα glam shows του. Αυτός, όμως, ήταν και ο τίτλος της αυτοβιογραφίας που κυκλοφόρησε ο Σκοτ Θόρσον για τη ζωή του με το μουσικό.

Μετά από ένα teaser (δείτε το εδώ) που αποκάλυψε λίγη από την εικονογραφία της ταινίας, το τρέιλερ που μόλις κυκλοφόρησε είναι απλά μαγικό.

Δεν είναι μόνο ο Μάικλ Ντάγκλας, σπαρακτικός και πιο λαμπερός πεθαίνεις στο ρόλο του Λιμπεράτσε στο ρόλο που δικαιούταν εδώ και χρόνια και κανείς δεν του έδινε. Δεν είναι μόνο ο Ματ Ντέιμον, με το γνωστό μαγικό του τρόπο να μεταμορφώνεται από τη μια στιγμή στην άλλη από θαμπωμένο αγόρι σε έναν οργισμένο άντρα.

Είναι κυρίως μια ερωτική ιστορία, από αυτές που σπάνια αφηγείται το Χόλιγουντ και που εδώ - με τη δημιουργική ελευθερία που προσφέρει το ΗΒΟ - ανοίγει τα φτερά του (σαν την κάπα του Λιμπεράτσε) σε μια από τις πιο δυνατές που θα δούμε ποτέ. Και - μεταξύ μας- αν είναι ο Σόντερμπεργκ να εγκαταλείψει το σινεμά, ας το κάνει με τόση λάμψη...

Το φιλμ φημολογείται πως θα κάνει την πρεμιέρα του στο 66ο Φεστιβάλ Καννών, ενώ η προγραμματισμένη πρεμιέρα του στο HBO είναι για τις 26 Μαΐου.

Απολαύστε το τρέιλερ παρακάτω και διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Behind the Candelabra»: