Buzz

Tα γυρίσματα του «Dune Part 2» θα ξεκινήσουν τον Ιούλιο του 2022

στα 10

Με την ταινία να είναι προγραμματισμένη να βγει στις αίθουσες τον Οκτώβριου του 2023.

Tα γυρίσματα του «Dune Part 2» θα ξεκινήσουν τον Ιούλιο του 2022

Οπως ήδη γνωρίζουμε η Warner έχει δώσει το πράσινο φως για το δεύτερο μέρος του «Dune» με τον Ντενί Βιλνέβ να επιστρέφει και πάλι στην σκηνοθεσία συνεχίζοντας την διαστημική του όπερα.

Το Σάββατο, και κατά την διάρκεια μιας ειδικής προβολής του «Dune» και Q&A με ανθρώπους από την Warner και την Legendary Pictures στο Ιδρυμα του SAG-AFTRA (Ενωση Ηθοποιών), ο δημοσιογράφος του περιοδικού Film Stage Τζος Ενσίνιας επιβεβαίωσε πως, σύμφωνα με την παραγωγό της ταινίας Μαίρη Πάρεντ, τα γυρίσματα του «Dune Part 2» θα ξεκινήσουν στις 18 Ιουλίου 2022.

Διαβάστε ακόμα: «Dune 2»: Ο Ντενί Βιλνέβ είναι έτοιμος για το sequel...

Αυτό σημαίνει ακόμα και αν η ταινία τελειώσει τα γυρίσματά της ως το τέλος του 2022, θα έχει ένα αρκετά μικρό χρονικό διάστημα για να ολοκληρωθεί ως τη μέχρι στιγμής επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας της, τον Οκτώβριο του 2023. Κάτι που ίσως να κάνει την Warner να τη μεταφέρει αν όχι στο τέλος του 2023 ίσως για τις αρχές του 2024. Πάντως το πρώτο «Dune» κατάφερε να κερδίσει 84 εκατομμύρια δολάρια στο αμερικάνικο box office και 330 εκατομμύρια στο παγκόσμιο, κάτι που αρκετοί αναλυτές πίστευαν πως η ταινία θα έφτανε.

Από την αρχή ο Ντενί Βιλνέβ ήθελε να κάνει μια τριλογία «Dune» με το δεύτερο βιβλίο του Φρανκ Χέρμπερτ «Dune Messiah» να είναι και αυτό που θα την κλείσει. Εξάλλου όσοι έχουν το «Dune», το οποίο παίζεται ήδη στις αίθουσες σε ολόκληρο τον κόσμο ενώ ανοίγει σήμερα και στους κινηματογράφους της Αμερικής ταυτόχρονα με την πρεμιέρα του στο HBO Max, καταλαβαίνουν πως πρόκειται για το πρώτο μέρος μιας πιο μεγάλης και επικής ιστορίας.