Buzz

Δέκα λεπτά αρκούν για να αγαπήσετε για πάντα τον «Σκύλο του Χαμομήλι» του Κωστή Χαραμουντάνη

στα 10

Η νέα ταινία του νεαρού σκηνοθέτη, ακόμη ένα μικρό μα τόσο ευαίσθητο δείγμα του ιδιοσυγκρασιακού φιλμικού του κόσμου.

Δέκα λεπτά αρκούν για να αγαπήσετε για πάντα τον «Σκύλο του Χαμομήλι» του Κωστή Χαραμουντάνη

Χειροποίητο και συναισθηματικά ακαριαίο, το σινεμά του Κωστή Χαραμουντάνη, όπως εξελίσσεται μέσα στα χρόνια και σε μέχρι σήμερα κυρίως τρεις - από το καλό στο καλύτερο - μικρού μήκους ταινίες («Το Μάτι και το Φρύδι» του 2016, «Το ΤΕΡΑΣ Κοιμάται» του 2017, «Κιόκου Πριν Ερθει το Καλοκαίρι» του 2018) είναι κάτι περισσότερο από μια υπόσχεση για έναν δημιουργό που σου δημιουργεί ασυναίσθητα την επιθυμία να δεις τι θα είναι το επόμενο πράγμα που θα σκεφτεί το μυαλό του και πώς οτιδήποτε κι αν είναι αυτό, θα ενταχθεί αρμονικά μέσα στο σχήμα ενός οπτικοακουστικού σύμπαντος που μοιάζει τόσο παιδικό ώστε να αντανακλά την επιθυμία όλων ανεξαιρέτω να μην μεγαλώσουν ποτέ και τόσο προσωπικό ώστε να σε αφορά σχεδόν καθολικά.

Διαβάστε εδώ περισσότερα για τον Κωστή Χαραμουντάνη

σκύλος του χαμομήλι

Η τελευταία του ταινία μικρού μήκους με τον τίτλο «Ο Σκύλος του Χαμομήλι» προβλήθηκε το Σεπτέμβριο στις Νύχτες Πρεμιέρας, αφού πριν είχε κοπεί αδικαιολόγητα από το Φεστιβάλ Δράμας, εκεί όπου γνωρίσαμε τον κόσμο του Κωστή Χαραμουντάνη, απόλυτο κομμάτι του οποίου είναι αδιαπραγμάτευτα αυτό το μικρό ημερολόγιο μιας τόσο ξεχωριστής... αποτυχίας. Σαν ένα σχόλιο πάνω στην ανταγωνιστικότητα αλλά τελικά πολλά περισσότερα, το 10λεπτο φιλμ ξεκινάει με την καταγραφή ενός πραγματικού διαγωνισμού σκύλων για να καταλήξει σε ένα βαθιά συγκινητικό ποίημα πάνω στη σχέση ενός (κάθε) αγοριού με το σκύλο του που μοιάζει αδύνατον να μην (σε) συγκινήσει.

Για λίγες μέρες ο «Σκύλος του Χαμομήλι» θα είναι ανοιχτός στο vimeo, δοκιμάζοντας με τον πιο ευχάριστο τρόπο της αμήχανες «γενικές πτώσεις» που από κεκτημένη ταχύτητα απορρίπτουμε ως... λανθασμένες. Με τον ίδιο τρόπο που ο σκύλος του Χαμομήλι απορρίφθηκε από το διαγωνισμό ομορφιάς επειδή η ουρά του θα μπορούσε να είναι καλύτερη...

Αναζητήστε περισσότερα δείγματα του έργου του Κωστή Χαραμουντάνη στην επίσημη σελίδα του στο Vimeo