Φεστιβάλ / Βραβεία

Το Discovery Days του LAGFF κλείνει τα 10 και προσκαλεί το πρότζεκτ σου

στα 10

Το εργαστήρι του Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Λος Αντζελες δέχεται υποβολές μέχρι τις 21 Μαρτίου 2024.

Το Discovery Days του LAGFF κλείνει τα 10 και προσκαλεί το πρότζεκτ σου

Το Discovery Days, το αναπτυξιακό εργαστήρι του Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Λος Αντζελες, κλείνει φέτος δέκα χρόνια προώθησης και εξέλιξης διεθνών ανεξάρτητων ταινιών, χτίζοντας μια γέφυρα που συνδέει την Ελλάδα, την υπόλοιπη Νότια Ευρώπη και τα Βαλκάνια με την Αμερική κι αξιοποιώντας τα κινηματογραφικά μέσα που αφθονούν στην Καλιφόρνια.

Το forum γίνεται στο Λος Αντζελες, φέτος από τις 6 ως τις 9 Ιουνίου και φιλοξενεί έξι ως οκτώ επιλεγμένα πρότζεκτ, μαζί με ανοιχτές συζητήσεις, εργαστήρια και masterclasses. Οι δημιουργοί και παραγωγοί που συμμετέχουν παρουσιάζουν το κάθε πρότζεκτ σε μια επιτροπή επαγγελματιών του κινηματογράφου. Το πρότζεκτ που η επιτροπή του Discovery Days αξιολογεί ως το πιο πολλά υποσχόμενο κερδίζει χρηματικό έπαθλο 1.000 δολαρίων. Πολλές ταινίες που κατέκτησαν μια διεθνή πορεία υποστηρίχθηκαν από το Discovery Days, όπως το «Inside» του Βασίλη Κατσούπη, ο «Γιος της Σοφίας» της Ελίνας Ψύκου, το «Αναζητώντας τον Χέντριξ» του Μάριου Πιπερίδη ή το «Broadway» του Χρήστου Μασσαλά.

lagff 2024 discovery days

Το εργαστήρι δέχεται πρότζεκτ με ολοκληρωμένα σενάρια ή σε εξέλιξη και φέρνει σε επαφή τους και τις δημιουργούς τους με παραγωγούς, διανομείς, υπεύθυνους πωλήσεων ή προγραμματιστές φεστιβάλ που μπορούν έμπρακτα να προσφέρουν τη στήριξή τους. Στόχος είναι η δημιουργία ενός δικτύου δημιουργών/επαγγελματιών από την Ευρώπη και την Αμερική που μοιράζονται την επιθυμία να συντηρήσουν τον κινηματογράφο ως καλλιτεχνική έκφραση, αναζητώντας διαρκώς νέους τρόπους οπτικοακουστικής αφήγησης.

Φέτος, το Discovery Days κλείνει 10 χρόνια ζωής: μπορείτε να υποβάλλετε τα πρότζεκτ σας ως τις 21 Μαρτίου, 2024 και να γιορτάσετε τη διοργάνωση στο Λος Αντζελες.

Περισσότερες πληροφορίες και υποβολή αίτησης στο website του LAGFF.

lagff 2024 discovery days