Buzz

Ο επόμενος ρόλος του Λεονάρντο ΝτιΚάπριο θα είναι... 24πλός

στα 10

Εδώ και 20 χρόνια ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο επωφθαλμιά τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο «The Crowded Room» και τώρα τα κατάφερε. Μήπως μαζί, του έρχεται και το Οσκαρ Α' Ανδρικού επιτέλους;

Ο επόμενος ρόλος του Λεονάρντο ΝτιΚάπριο θα είναι... 24πλός

Με επιμονή και πείσμα, τα τελευταία 20 χρόνια, ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο επιδιώκει να πάρει ένα ρόλο: αυτόν του υπαρκτού Μπίλι Μίλιγκαν, του πρώτου ανθρώπου που με επιτυχία χρησιμοποίησε τη διαταραχή της πολλαπλής προσωπικότητας ως στοιχείο υπεράσπισής του στο δικαστήριο. Η ταινία που θ' αποτελεί τη βιογραφία του Μίλιγκαν λέγεται «The Crowded Room» (αναφερόμενη όχι, φυσικά, στο δικαστήριο, αλλά στο μυαλό του ήρωα) κι ο ΝτιΚάπριο, εκτός από πρωταγωνιστής, θα κρατήσει και το ρόλο του παραγωγού, με την εταιρεία του, Appian Way.

Διαβάστε ακόμη: Λεονάρντο ΝτιΚάπριο, Τομ Χάρντι, Αλεχάντρο Ινιάριτου: Πρώτες φωτογραφίες από το «The Revenant»

μπίλι μίλιγκαν 607

Το σενάριο του «The Crowded Room», που υπογράφουν οι Τζέισον Σμιλόβικ και Τοντ Κάτσμπεργκ, βασίζεται στο βιβλίο του Ντάνιελ Κιζ του 1981, μια έρευνα στη φυσιογνωμία του Μπίλι Μίλιγκαν που είχε 24 προσωπικότητες και δικάστηκε στα τέλη της δεκαετίας του '70 στο Οχάιο, με τις κατηγορίες της ληστείας και τριών βιασμών στους χώρους του Πανεπιστημίου του Οχάιο. Στην προετοιμασία της δίκης, ο Μίλιγκαν διαγνώστηκε με διαταραχή πολλαπλής προσωπικότητας και οι δικηγόροι του ισχυρίστηκαν ότι δύο από αυτές και όχι ο ίδιος ο Μίλιγκαν διέπραξαν τα εκγλήματα, χωρίς δική του επίγνωση, συγκεκριμένα η Ανταλάνα, μια λεσβία που χρεώθηκε τους βιασμούς, ο Ράγκεν, ένας Γιουγκοσλάβος κομμουνιστής, που ομολόγησε τη ληστεία κι ο Αρθουρ, ένα συντηρητικός Βρεττανός που υποκίνησε τις πράξεις. Η ιστορία του Μίλιγκαν έχει εδώ και δεκαετίες προσελκύσει όχι μόνο τον ΝτιΚάπριο φυσικά, αλλά και μια σειρά σκηνοθετών που θέλησαν να μεταφέρουν στο σινεμά την ιστορία τους, με επικρατέστερο τον Τζέιμς Κάμερον, αλλά ακόμα δεν είναι γνωστό ποιος θα υπογράψει το «The Crowded Room».

Διαβάστε ακόμη: