Buzz

«Αυτό είναι το τίμημα όταν επιλέγεις το θέατρο»: Η Νταϊαν Γουίστ δυσκολεύεται να πληρώσει το νοίκι της

στα 10

Σοκαριστικό και θλιβερό. Η Νταϊάν Γουίστ, η δύο φορές οσκαρική ηθοποιός, κινδύνεψε με έξωση και τα βγάζει πέρα με βία, καθώς επέλεξε να μην αποδέχεται τους ρόλους που την περιόρισε το Χόλιγουντ και να κάνει μόνο θέατρο.

«Αυτό είναι το τίμημα όταν επιλέγεις το θέατρο»: Η Νταϊαν Γουίστ δυσκολεύεται να πληρώσει το νοίκι της

Με δύο ταινίες του Γούντι Αλεν («Η Χάνα και οι Αδελφές της» και «Σφαίρες Πάνω Απ' το Μπρόντγουεϊ») κέρδισε τα δύο της Οσκαρ. Ομως η 66χρονη σήμερα Νταϊάν Γουίστ έχει αφήσει πολλά περισσότερα κινηματογραφικά κι ανεξίτηλα ίχνη: «September», «Ψαλλιδοχέρης», «Μέρες Ραδιοφώνου» ακόμα και στο «Practical Magic» ήταν υπέροχη.

Φαίνεται όμως ότι η μούσα του Γούντι Αλεν δεν μπόρεσε να πείσει το Χόλιγουντ ότι μπορεί να παίξει κάτι παραπάνω από μικρούς ρόλους που τη θέλουν την γλυκιά μαμά/γιαγιά («Parenthood», «Dan in Real Life », «Η Παράξενη Ζωή του Τίμοθι Γκριν»). Για αυτό και σταμάτησε να αποδέχεται ό,τι της έστελναν και αφοσώθηκε, σχεδόν ολοκληρωτικά στο θέατρο.

Dianne Wiest oscars1 607

«Εφταναν κάτι σενάρια στα χέρια μου και ήθελα να ουρλιάξω: Σοβαρά μιλάτε; Αυτό έχετε για μένα; Είμαι στα καλύτερα ερμηνευτικά μου χρόνια κι αυτό μου προτείνετε να κάνω;» λέει με απογοήτευση η Γουίστ, που τουλάχιστον θα τη δούμε στο «The Humbling» του Μπάρι Λέβινσον σ' ένα μικρό ρόλο δίπλα στον Αλ Πατσίνο.

Αυτή όμως η επιλογή της κοστίζει. Οπως και κοστίζει το ενοίκιο στην αγαπημένη της Νέα Υόρκη, όπου μένει και παίζει στο Μπρόντγουεϊ (αυτή την εποχή παίζει στο έργο «Rasheeda Speaking»). Πρν από λίγες μέρες κυκλοφόρησαν τα νέα ότι η Γουίστ κινδυνεύει με έξωση. Η ίδια το διαψεύδει, αλλά δεν αρνείται ότι παλεύει τα έσοδά της μήνα-μήνα.

Dianne Wiest meryl streep 607

«Ισως χρειαστεί να βρω ένα ακόμα μικρότερο σπίτι» είπε στους New York Times η (να το ξαναπούμε) δύο φορές οσκαρική πρωταγωνίστρια. «Δεν ανησυχώ για την καριέρα μου. Απλώς δεν μπορούσα άλλο να παίζω την ανόητη. Ούτε απογοητεύομαι. Ο,τι είναι να συμβεί, θα συμβεί. Αυτό είναι το μότο μου. Είμαι αισιόδοξη. Τώρα που το σκέφτομαι, ίσως είμαι ανόητη...»

Κάτι έλεγες λοιπόν Ράσελ Κρόου: Ποιες ηθοποιοί δε βρίσκουν δουλειές στο Χόλιγουντ; Κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει την Γουίστ για νεανίζουσα συμπεριφορά. Αλλά δεν μπορεί μία τέτοια ηθοποιός να βρει στο σινεμά έναν ρόλο σαν το τηλεοπτικό της «In Treatment» για παράδειγμα;

Ντροπή.

Διαβάστε περισσότερα: