Buzz

Ο Ντενί Βιλνέβ εξηγεί πως το «Dune: Messiah» δεν θα είναι μέρος κάποιας τριλογίας

στα 10

Αυτό αποκάλυψε ο Βιλνέβ μιλώντας στο νέο επεισόδιο του podcast του Little Gold Men του Vanity Fair λέγοντας πως θα πρόκειται για μια αυτόνομη ταινία.

Ο Ντενί Βιλνέβ εξηγεί πως το «Dune: Messiah» δεν θα είναι μέρος κάποιας τριλογίας

Ο Ντενί Βιλνέβ τον τελευταίο καιρό έχει αφοσιωθεί πλήρως στο να μεταφέρει το «Dune» στη μεγάλη οθόνη ως ένα πραγματικό έπος, όπως ακριβώς αρμόζει στα βιβλία του Φρανκ Χέρμπερτ. Και μετά και την επιτυχία που είχαν οι δυο πρώτες ταινίες στο box office, ο Βιλνέβ εργάζεται σκληρά πάνω στο «Dune: Messiah».

Σε ένα νέο επεισόδιο του podcast του Little Gold Men του Vanity Fair, ο Βιλνέβ μίλησε για το μνημειώδες έργο της προσαρμογής του «Dune» στη μεγάλη οθόνη και γιατί δεν βιάζεται να κάνει το «Dune: Messiah», ακόμα κι αν οι φανς πεθαίνουν από ανυπομονησία για να το δουν.

Ο σκηνοθέτης ξεκίνησε τη συνέντευξη λέγοντας ότι είχε κανένα διάλειμμα μεταξύ του «Dune: Part One» και του «Dune: Part Two». Εφτασε μάλιστα στο σημείο να αποκαλέσει την τελευταία ταινία «τη μεγαλύτερη τεχνική πρόκληση της ζωής μου». Ο Βιλνέβ είπε ότι ήταν εξουθενωμένος μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης ταινίας και είπε ότι την τελευταία μέρα των συνεντεύξεων Τύπου κοιμήθηκε για πέντε συνεχόμενες ημέρες.

Διαβάστε ακόμα: Το «Dune: Messiah» πήρε το πράσινο φως από την Legendary

dune part two

Οταν το θέμα ήρθε στο «Dune: Messiam», ο σκηνοθέτης φρόντισε να χρησιμοποιήσει τις λέξεις «αν» και «πότε» και ενώ παραδέχτηκε ότι το σενάριο βρίσκεται ήδη στα σκαριά, δεν δεσμεύτηκε να πει ότι αυτή θα είναι η επόμενη του ταινία.

«Το θέμα είναι, αρχικά, είναι πολύ σημαντικό να καταλάβει ο κόσμος, πρόκειται για ένα δίπτυχο, δύο ταινίες, ένα ζευγάρι ταινιών για την προσαρμογή του πρώτου βιβλίου. Αυτό τελείωσε. Οπότε, αν κάνω ένα τρίτο, το οποίο βρίσκεται στη διαδικασία γραφής, θα πω ότι, για μένα, είναι διαφορετικό αντικείμενο. Δεν είναι σχεδόν σαν μια τριλογία, είναι περίεργο να το λέμε, αλλά θέλω πραγματικά –αν επιστρέψω εκεί– να κάνω κάτι που έχει διαφορετική αίσθηση και έχει τη δική του ταυτότητα», εξήγησε ο Βιλνέβ.

«Ας πούμε για μένα, το “Dune”, κατά κάποιο τρόπο, τελείωσε», συνέχισε. «Και το “Dune: Messiah” θα είναι κάτι νέο που θα προσεγγίσω με τη δική του διαφορετική κινηματογραφική φιλοσοφία».

Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη τη συνέντευξη παρακάτω.