Φεστιβάλ / Βραβεία

Δείτε το «The Guilt», την ισπανική ταινία που κέρδισε το βραβείο του «Your Film Festival» του YouTube

στα 10

Και διεθνή αναγνώριση και χρηματικό έπαθλο και… συνάντηση με τον Μάικλ Φασμπέντερ κέρδισε ο νικητής του «Your Film Festival», Νταβίντ Βικτόρι. Δείτε την ταινία του εδώ.

Δείτε το «The Guilt», την ισπανική ταινία που κέρδισε το βραβείο του «Your Film Festival» του YouTube

Ολοκληρώθηκε χθες, στα πλαίσια του Φεστιβάλ Βενετίας, το 1ο Your Film Festival, ο online διαγωνισμός που συνδιοργανώθηκε από το YouTube, το Φεστιβάλ Βενετίας, η αεροπορική εταιρεία Emirates και η Scott Free Productions, η εταιρεία παραγωγής του Ρίντλεϊ Σκοτ και του αδελφού του, Τόνι, που χάθηκε πρόσφατα. Ο νικητής του πρώτου βραβείου τιμήθηκε με ξεχωριστό γκλάμουρ και εξασφάλισε ό,τι χρειάζεται για το προσεχές του μέλλον ως κινηματογραφικός δημιουργός, μαζί και την εμπιστοσύνη του κοινού που τον ψήφισε!

Διαβάστε περισσότερα για το Your Film Festival και δείτε τις ταινίες των 10 φιναλίστ εδώ.

Μετά την επιλογή 10 φιναλίστ του διαγωνισμού, τους οποίους το Φεστιβάλ Βενετίας προσκάλεσε και φιλοξένησε, έγινε χθες, Κυριακή, η απονομή του φετινού, πρώτου βραβείο, το οποίο απέσπασε ο Ισπανός σκηνοθέτης Νταβίντ Βικτόρι, με την ταινία «La Culpa / The Guilt».

Ο Μάικλ Φασμπέντερ ανέβηκε στη σκηνή για ν’ ανακοινώσει τον νικητή, ο οποίος εκτός από αναγνώριση, κερδίζει και 500.000 δολάρια ως budget για την επόμενη ταινία του, στην οποία ο Φασμπέντερ και ο Ρίντλεϊ Σκοτ θα είναι executive producers.

Οι προϋποθέσεις του διαγωνισμού ζητούσαν μία ταινία μυθοπλασίας, διάρκειας μέχρι 15 λεπτά, με ελεύθερο θέμα, ύφος, είδος και φορμά. Οι 10 επικρατέστερες ταινίες και ο νικητής επιλέχθηκαν από το κοινό που τις έβλεπε στο YouTube, με κριτήρια τόσο την ταινία, όσο και το όραμα του σκηνοθέτη για τις μελλοντικές ταινίες του.

Το «La Culpa» έχει διάρκεια 12 λεπτά και παρακολουθεί έναν άντρα που αναζητά εκδίκηση μετά το θάνατο της γυναίκας του.

Δείτε την ταινία του Νταβίντ Βικτόρι παρακάτω, απ’ ευθείας από το YouTube.