Φεστιβάλ / Βραβεία

Your film festival: Δείτε τις ταινίες των φιναλίστ στο online φεστιβάλ του Ρίντλεϊ Σκοτ

στα 10

Δεκαπέντε χιλιάδες συμμετοχές και τρία εκατομμύρια ψήφους αργότερα, το Your Film Festival κατέληξε στις δέκα μικρού μήκους ταινίες που θα προβληθούν στο φεστιβάλ Βενετίας για να αναδειχθεί αυτή που θα κερδίσει πεντακόσιες χιλιάδες ευρώ.

Your film festival: Δείτε τις ταινίες των φιναλίστ στο online φεστιβάλ του Ρίντλεϊ Σκοτ

Οχι σε μετρητά, αλλά σε budget προκειμένου οι δημιουργοί της να αναπτύξουν σε συνεργασία με την εταιρία παραγωγής του Ρίντλεϊ Σκοτ, Scott Free Productions πρωτότυπες online παραγωγές. Η κριτική επιτροπή που θα αποφασίσει τον νικητή περιλαμβάνει ανάμεσα σε άλλους τον ίδιο τον Ρίντλεϊ Σκοτ, αλλά και τον πρωταγωνιστή του στον «Προμηθέα» Μάικλ φασμπέντερ.

Οι δυο τους θα είναι και executive producers στα concepts που θα δημιουργήσει η ομάδα των τελικών νικητών. Ο ίδιος ο Σκοτ δηλώνει ενθουσιασμένος από την ποιότητα των φιλμ που είδε και από τις ταινίες των δέκα φιναλίστ.

«Οι δημιουργοί των δέκα ταινιών έχουν κατορθώσει κάτι αληθινά σημαντικό και είναι όλοι δίχως καμιά αμφιβολία άνθρωποι με ταλέντο την δουλειά των οποίων αξίζει να παρακολουθούμε. Ισως κάποιοι να εκπλαγούν, αλλά το να κάνεις μια μικρού μήκους είναι κάτι πολύ δύσκολο. Οι δημιουργοί αυτών των φιλμ όμως κατάφεραν να κάνουν πράξη το όραμά τους και τους συγχαίρω γι αυτό».

Πριν το φεστιβάλ της Βενετίας τα φιλμ και οι δημιουργοί τους θα ταξιδέψουν στο Ντουμπάι εφόσον ο μεγάλος χορηγός του φεστιβάλ είναι η αεροπορική εταιρία Emirates, αλλά δεν χρειάζεται να ταξιδέψετε ούτε μέχρι εκεί, ούτε στη Βενετία για να τα δείτε.

Και οι δέκα ταινίες είναι διαθέσιμες (προφανώς) online στη σελίδα του φεστιβάλ στο youtube.