Buzz

Δείτε πρώτοι το «Elysium» του Νιλ Μπλόμκαμπ

στα 10

Τέσσερα χρόνια μετά το αριστουργηματικό «District 9», ο Νοτιοαφρικάνος Νιλ Μπλόμκαμπ επιστρέφει με ένα blockbuster που απαιτεί κοινωνική δικαιοσύνη τώρα. Δείτε το πρώτοι πριν την έξοδό του στις ελληνικές αίθουσες στις 22 Αυγούστου.

Flix Team
Δείτε πρώτοι το «Elysium» του Νιλ Μπλόμκαμπ

Δεν είναι παράλογο να ισχυριστεί κανείς πως ο Νιλ Μπλόμκαμπ γυρίζει με το «Elysium» μια ακόμη εκδοχή του «District 9» που το 2009 χαιρετίστηκε - δικαιολογημένα - ως μια από τις καλύτερες και πιο πρωτότυπες ταινίες επιστημονικής φαντασίας των τελευταίων χρόνων, μια συναρπαστική αλληγορία για έναν κόσμο βυθισμένο στο μίσος, το ρατσισμό και την κοινωνική ανισότητα.

Κάτι ανάλογο υπόσχεται και το «Elysium» που είναι τοποθετημένο στο 2154, σε έναν κόσμο χωρισμένο σε δυο τάξεις ανθρώπων. Από τη μια οι άνθρωποι που ζουν στη γη, φτωχοί κι εξαθλιωμένοι, περισσότεροι απ΄ όσους ο πλανήτης μπορεί να συντηρήσει. Από την άλλη, λίγοι εκλεκτοί πλούσιοι, που ζουν σε έναν διαστημικό σταθμό τελευταίας τεχνολογίας κατασκευασμένο από την Armadyne Corporation. Μόνο που ένας άντρας, ένας πρώην κατάδικος θα αναγκαστεί να διασχίσει την απόσταση που χωρίζει τους δύο ολοκληρωτικά αποκομμένους κόσμους και στην πορεία θα αλλάξει όλες τις ισορροπίες.

Γυρισμένο σε φυσικές τοποθεσίες στο Μεξικό, με τον Ματ Ντέιμον σε ένα ρόλο - κυριολεκτικά - επιβίωσης και τη Τζόντι Φόστερ, προνομιούχο κάτοικο ενός πλανήτη όπου αντικατοπτρίζει το ζοφερό μέλλον μιας κοινωνίας σε απόλυτη κρίση αξιών, το «Elysium» είναι το τέλειο δείγμα ενός blocbuster που γνωρίζει τους κανόνες του παιχνιδιού, αφήνοντας χώρο πίσω από την καταιγιστική δράση και τα ειδικά εφέ για μια αλληγορία που απαιτεί κοινωνική δικαιοσύνη ΤΩΡΑ.

2

Διεκδικήστε διπλές προσκλήσεις για να δείτε πρώτοι του «Elysium» τη Δευτέρα 19 Αυγούστου στο Village@Τhe Mall στις 21.00 (ώρα προσέλευσης 20.30). Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να στείλετε ένα e-mail με θέμα «Elysium» στο win@flix.gr με το ονοματεπώνυμό σας. Οι νικητές θα ειδοποιηθούν με e-mail τη Δευτέρα 19 Αυγούστου το πρωί.


Το «Elysium» κυκλοφορεί στις ελληνικές αίθουσες στις 22 Αυγούστου από τη Feelgood Entertainment.

Διαβάστε ακόμη: