Buzz

Δείτε ολόκληρο το «The Wholly Family» του Τέρι Γκίλιαμ!

στα 10

Βραβευμένο μέχρι και στο Φεστιβάλ της Δράμας, το εικοσάλεπτο «The Wholly Family» του Τέρι Γκίλιαμ είναι με διαφορά η καλύτερη ταινία που γύρισε τα τελευταία χρόνια. Δείτε την ολόκληρη στο Flix.

Δείτε ολόκληρο το «The Wholly Family» του Τέρι Γκίλιαμ!

Χρηματοδοτημένο από την ιταλική εταιρεία ζυμαρικών Garofalo, το «The Wholly Family» υπήρξε μάλλον μια από τις πιο ευτυχείς στιγμές στην γεμάτη αναποδιές των τελευταίων χρόνων καριέρα του Τέρι Γκίλιαμ, αφού όχι μόνο ολοκληρώθηκε χωρίς κανένα απρόοπτο, αλλά κατάφερε να κερδίσει και το βραβείο της καλύτερης ταινίας μικρού μήκους στα Βραβεία της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου το 2011- λίγο πριν είχε κερδίσει και το βραβείο καλύτερης ταινίας στο Διεθνές Τμήμα του Φεστιβάλ Δράμας παρουσία του Τέρι Γκίλιαμ!

Αυτό, φυσικά, δεν σημαίνει πως το «Τhe Wholly Family» που αφηγείται τις περιπέτειες ενός παιδιού που ονειρεύεται το τέλειο γεύμα, όταν οι γονείς του το αφήνουν νηστικό, δεν συνάντησε αντιδράσεις, αφού πολλοί κριτικοί - αλλά και διεθνή φεστιβάλ που απέρριψαν την ταινία - κατηγόρησαν τον Γκίλιαμ για «ξεπούλημα», υποστηρίζοντας πως η ταινία ήταν απλά ένα προϊόν διαφημιστικής καμπάνιας για τη συγκεκριμένη εταιρεία ζυμαρικών.

Η αντίδραση του Γκίλιαμ ήταν άμεση και αποστομωτική: «Δεν ξεπουλήθηκα. Οι μόνοι περιορισμοί που είχα κάνοντας την ταινία ήταν να γυριστεί στη Νάπολι και να μην έχει κανένα φόνο. Εκανα ακριβώς αυτό που ήθελα να κάνω».

Αν και - μεταξύ μας - η καλύτερη απάντηση περί «ξεπουλήματος» του Τέρι Γκίλιαμ είναι η ίδια η ταινία, ένα φαντασμαγορικό εικοσάλεπτο γεμάτο από τη δαιμόνια φαντασία του πρώην Μόντι Πάιθον που παρακολουθείται και ως μια εμπνευσμένη παιδική ταινία αλλά και ως ένας ενήλικος εφιάλτης.

Δείτε την ολόκληρη παρακάτω για να αποφασίσετε μόνοι σας αν το «Τhe Wholly Family» είναι η καλύτερη ταινία που γύρισε τα τελευταία χρόνια ο Τέρι Γκίλιαμ, ο οποίος τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές ολοκληρώνει τη νέα του μεγάλου μήκους ταινία «Zero Theοrem» (διαβάστε περισσότερα εδώ), μια κατάδυση στα πώς και τα γιατί της ανθρώπινης ύπαρξης.