Φεστιβάλ / Βραβεία

Κάννες 2019: Το «Deerskin» του Κουεντίν Ντουπιέ ανοίγει το Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών

στα 10

Με πρωταγωνιστές τον Ζαν Ντιζαρντέν και την Αντέλ Ενέλ.

Κάννες 2019: Το «Deerskin» του Κουεντίν Ντουπιέ ανοίγει το Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών

Ο σκηνοθέτης μεταξύ άλλων του «Rubber», του «Wrong Cops», και του πρόσφατου «Keep an Eye Out», είναι ικανός για το καλύτερο ή το χειρότερο ανάλογα με την οπτική σας γωνία, αλλά σίγουρα για το πιο παράξενο, και η καινούργια του ταινία δεν μοιάζει να ξεστρατίζει από τον αλλόκοτο δρόμο που ο ίδιος έχει χαράξει μέχρι τώρα.

Διαβάστε ακόμη: Κάννες 2019: Ολες οι ταινίες που περιμένουμε να δούμε στο φετινό φεστιβάλ

Ο Ζαν Ντιζαρντέν πρωταγωνιστεί στο «Deerskin» στον ρόλο ενός άντρα που είναι κυριολεκτικά εμμονικός με ένα πανάκριβο δερμάτινο τζάκετ και θα κάνει τα πάντα για να το αποκτήσει. Φτάνοντας στο σημείο να δοκιμάσει το έγκλημα και τελικά να καταστρέψει την ζωή του.

deerskin 607

Στο φιλμ που πριγράφεται ως μαύρη κωμωδία -του παραλόγου θα συμπληρώναμε εμείς-, πρωταγωνιστεί επίσης η Αντέλ Ενέλ, συμπληρώνοντας ίσως το πιο high profile πρωταγωνιστικό δίδυμο στην καριέρα του Ντουπιέ ως τώρα.

Η επιλογή του «Deerskin» μοιάζει ίσως ενδεικτική της νέας εποχής του Δεκαπενθήμερου των σκηνοθετών υπό την διεύθυνση του νέου επικεφαλής του, Πάολο Μορέτι που διαδέχθηκε φέτος τον Εντουάρ Γουεϊντρόπ. Μέχρι να μάθουμε περισσότερα για το υπόλοιπο πρόγραμμα, δείτε πιο κάτω την αφίσα της φετινής διοργάνωσης.

quinzaine des realisateurs 2019 poster 607

Το 72ο Φεστιβάλ Καννών θα διεξαχθεί φέτος από τις 14 ως και τις 25 Μαΐου. Το Flix θα βρίσκεται εκεί, για να σας μεταφέρει όλα όσα συμβαίνουν, τη στιγμή που συμβαίνουν. Διαβάστε όσα χρειάζεται να ξέρετε για τις Κάννες 2019 εδώ.