Buzz

Οι Deerhoof εμπνέονται το νέο τους άλμπουμ από τη «Λάμψη» του Στάνλεϊ Κιούμπρικ

στα 10

Το indie συγκρότημα αποκάλυψε μόλις το πρώτο single του νέου του δίσκου, μια ανατριχιαστική διασκευή από το σάουντρακ της «Λάμψης».

Οι Deerhoof εμπνέονται το νέο τους άλμπουμ από τη «Λάμψη» του Στάνλεϊ Κιούμπρικ

Αν νομίζατε ότι η (ομολογουμένως τεράστια) επιρροή που συνεχίζει να ασκεί το έργο του Στάνλεϊ Κιούμπρικ στη σύγχρονη τέχνη εξαντλείται στο σινεμά, μια νέα μουσική κυκλοφορία έρχεται να σας αλλάξει γνώμη.

Το indie αμερικανικό συγκρότημα των Deerfhoof από το Σαν Φρανσίσκο, που μετρά πάνω από 20 χρόνια δραστηριότητας και μια πλούσια δισκογραφία, δεν έκρυψε ποτέ τις ποικίλες μουσικές τους επιρροές και τη διάθεσή τους για πειραματισμό. Ομως η νέα τους δισκογραφική δουλειά κρύβει μια πιο απρόβλεπτη πηγή έμπνευσης, καθώς αποτελεί ευθεία αναφορά στην κινηματογραφική κληρονομιά του Στάνλεϊ Κιούμπρικ, και πιο συγκεκριμένα στη «Λάμψη» του 1980.

Διαβάστε ακόμη: Οχι πια μυστικό: Ανακαλύφθηκε το ολοκληρωμένο σενάριο του «Burning Secret» του Στάνλεϊ Κιούμπρικ

Deerhoof 607

Με τον τίτλο «Deerhoof Plays Music of the Shining», το νέο τους άλμπουμ εμπνέεται από το αριστούργημα τρόμου του σκηνοθέτη, και το συγκρότημα κυκλοφόρησε ήδη το πρώτο τους single από το δίσκο, μια ατμοσφαιρική και αρκούντως ανατριχιαστική διασκευή στο vintage τραγούδι «Midnight, the Stars and You» του Αλ Μπόουλι, ίσως το πιο διάσημο κομμάτι που ακούγεται στην ταινία.

Το άλμπουμ θα κυκλοφορήσει σε βινύλιο στις 27 Οκτωβρίου, ενώ τόσο το εξώφυλλο όσο και ο ίδιος ο δίσκος αποτελούν επίσης αναφορές στο φιλμ, αναπαράγοντας το «All work and no Play makes Jack a dull boy» από τη σκηνή της γραφομηχανής και το μοτίβο του χαλιού στο δωμάτιο 237, αντίστοιχα.

Μπορείτε να ακούσετε το κομμάτι παρακάτω.


Διαβάστε ακόμη

Deerhoof 607

Deerhoof 607