Buzz

Εφυγε η Ντέμπι Ρέινολντς, μια μέρα μετά την κόρη της, Κάρι Φίσερ

στα 10

Στα 84 χρόνια της, μια μέρα αφότου έχασε την αγαπημένη κόρη της, έφυγε η Ντέμπι Ρέινολντς, με το στιλ, την αξιοπρέπεια και την αποφασιστικότητα που τη χαρακτήρισε και στη ζωή της.

Εφυγε η Ντέμπι Ρέινολντς, μια μέρα μετά την κόρη της, Κάρι Φίσερ

Ηταν μια από τις εμβληματικές ηθοποιούς του «παλιού καλού» Χόλιγουντ της εποχής των στούντιο, ξεκίνησε την καριέρα της στα 19 της χρόνια, κατέκτησε τη διασημότητα με μια ανάσα - κι ένα χαριτωμένο χορευτικό βήμα - και την κράτησε σφιχτά στα δυναμικά χέρια της ως χτες. Η Ντέμπι Ρέινολντς πέθανε χτες, στην ηλικία των 84 χρόνων, μετά από μια καριέρα επτά δεκαετιών, μια μόλις μέρα μετά το θάνατο της κόρης της, Κάρι Φίσερ. Η ανακοίνωση ήρθε από τον γιο της, Τοντ Φίσερ: «Πήγε να συναντήσει την Κάρι. Μάλιστα, αυτές ήταν οι τελευταίες λέξεις της.»

Διαβάστε ακόμη: Χρειαζόμαστε όλη τη Δύναμη. Aντίο για πάντα Κάρι Φίσερ

Debbie Reynolds 607

Γεννημένη το 1932, η Ντέμπι Ρέινολντς έγινε γνωστή όταν, το 1952, προτού κλείσει τα 20, πρωταγωνίστησε μαζί με τον Τζιν Κέλι στο «Singin' in the Rain», υποδυόμενη την Κάθι, φέρελπι ηθοποιό και chorus girl, που με την έλευση του ομιλούντως κινηματογράφου, αναγκάζεται να ντουμπλάρει τη σταρ Λίνα Λαμόντ με τη φωνή-τσουγκράνα! Για να μάθει τα βήματά της και να χορεύει με αέρα, την Ντέμπι Ρέινολντς βοήθησε «φιλικά» ο Φρεντ Αστέρ, που έτυχε να έχει την ίδια περίοδο γυρίσματα στο στούντιο. «Ημουν απλώς τυχερή που μου έδωσαν ένα ρόλο που μου ταίριαζε,» είχε πει η Ρέινολντς για την εμπειρία και την επιτυχία της ταινίας. «Δεν είχα καμιά εκπαίδευση, ήμουν ολοκαίνουρια στον κόσμο του σινεμά, αλλά ο ρόλος μου ταίριαζε και δε φοβόμμουν - ήμουν τόσο αφελής που πίστευα ότι δεν υπάρχει περίπτωση ν' αποτύχω. Και δεν είχα ξαναχορέψει ποτέ!» Θυμηθείτε εδώ ένα από τα απολαυστικότερα νούμερα του «Singin' in the Rain», που έκανε την Ντέμπι Ρέινολντς αυτομάτως διάσημη.


Μετά την αποκάλυψη του ταλέντου της, η Ντέμπι Ρέινολντς απέκτησε δικό της σόου στην τηλεόραση («The Debbie Reynolds Show») και μέσα στα χρόνια γνώρισε επιτυχία και ως τραγουδίστρια, ως μεγάλο ταλέντο του Broadway και πιο πρόσφατα ως επιχειρηματίας αλλά και ως μια από τις μεγάλες συλλέκτριες αναμνηστικών της βιομηχανίας. To 1964 ήταν υποψήφια (για μια και μοναδική φορά στην καριέρα της) για Οσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου στο «The Unsinkable Molly Brown», ως το τιμητικό Οσκαρ που παρέλαβε το 2015 (διαβάστε περισσότερα εδώ). Ο πιο πρόσφατος ρόλος της ήταν στο «Behind the Candelabra» (2013) του Στίβεν Σόντερμπεργκ κι ένα μικρό πέρασμα από την τηλεοπτική σειρά «The 7D». Από τις πιο διάσημες ταινίες της είναι το «Tammy and the Bachelor» του 1957, το «How the West Was Won» του 1962, το «Goodbye Charlie» του 1964, το «The Singing Nun» του 1966 και το «Mother» του 1996. Πολλοί θα τη θυμούνται πάντα και ως μητέρα της Γκρέις στο τηλεοπτικό «Will & Grace».

Διαβάστε ακόμη: Οι αξέχαστες ερμηνείες που άφησαν την Ντέμπι Ρέινολντς στην ιστορία

ντέμπι ρέινολντς 607 με τον Εντι Φίσερ και τη Λιζ Τέιλορ

Στην αληθινή ζωή, ωστόσο, η Ντέμπι Ρέινολντς θα μένει για πάντα στη μνήμη ως (και) μητέρα της Κάρι Φίσερ, της διάσημης κόρης με την οποία τη συνέδεε μια συναρπαστικά στενή, αν και ταραχώδης, σχέση αγάπης, που σφραγίζεται με το γεγονός ότι οι δυο τους έφυγαν με μια μέρα διαφορά. Η Ρέινολντς έκανε την Κάρι όταν ήταν παντρεμένη με τον Εντι Φίσερ, ο οποίος την εγκατέλειψε για να παντρευτεί την Ελίζαμπεθ Τέιλορ, μόλις εκείνη έχασε τον τότε άντρα της, Μάικ Τοντ, το 1959 - όταν, βέβαια, η Τέιλορ εγκατέλειψε τον Φίσερ για τον Ρίτσαρντ Μπέρτον, η φιλία των δυο γυναικών επανέκαμψε δριμύτερη! Η Κάρι Φίσερ ήταν εκείνη που, πριν ένα χρόνο, απένειμε στη μητέρα της το τιμητικό SAG Award, ενώ στη βιογραφία της, «The Princess Diarist», που θα κυκλοφορήσει σύντομα, συγκινεί με την αφιέρωσή της στην Ντέμπι Ρέινολντς: «Για τη μητέρα μου - επειδή είναι πολύ πεισματάρα και νοιάζεται πολύ για μας, για να πεθάνει.»

ντέμπι ρέινολντς 607 με τον Φρανκ Σινάτρα

Στην πορεία της καριέρας της, η Ντέμπι Ρέινολντς έκανε δυνατές φιλίες, όπως με τη Σίρλεϊ ΜακΛέιν: οι δυο τους ήταν από τις λίγες γυναίκες που συμπεριλάμβανε στις «περιπέτειές» του το rat pack: «Μου άρεσε τόσο πολύ να διασκεδάζω με το Rat Pack, είχαν τόση πλάκα,» έλεγε η Ρέινολντς σε συνέντευξή της το 2010. «Το μόνο που έκαναν ήταν να περνάνε καλά. Τελειώναμε τη δουλειά κατά τις δύο το πρωί, όταν τραγουδούσαμε στο Λας Βέγκας και μετά πηγαίναμε στα άλλα κλαμπ και βλέπαμε τα άλλα σόου. Λάτρευα τον Φρανκ Σινάτρα. Αν σε συμπαθούσε, θα σε συμπαθούσε για πάντα. Αν σε αντιπαθούσε... δεν θα ήθελα ποτέ να βρεθώ σ' αυτή τη θέση.»

ντέμπι ρέινολντς 607 με τη Σίρλεϊ ΜακΛέιν

Σ' ένα τρυφερό γύρισμα της τύχης, ήταν η φίλη της, Σίρλεϊ ΜακΛέιν που υποδύθηκε την (ανεπίσημα) Ντέμπι Ρέινολντς στην ταινία «Postcards From the Edge», βασισμένη στο βιβλίο της Κάρι Φίσερ, εμπνευσμένο από τη δική της ζωή - και ναι, τη Φίσερ ενσάρκωσε η Μέριλ Στριπ.

ντέμπι ρέινολντς 607 τρεις γενιές: Ντέμπι Ρέινολντς, Κάρι Φίσερ και Μπίλι Λουρντ

Απολαύστε παρακάτω μια γεύση από τη θυελλώδη, αλλά γεμάτη αγάπη, σχέση μητέρας και κόρης, στη συνέντευξη που έδωσαν μαζί στο σόου της Οπρα Γουίνφρι πριν πέντε χρόνια.


Τον ερχόμενο Μάρτιο θα προβληθεί στο HBO το ντοκιμαντέρ με θέμα τη ζωή, την καριέρα και τη σχέση της Ντέμπι Ρέινολντς και της Κάρι Φίσερ, με τίτλο «Bright Lights: Starring Carrie Fisher and Debbie Reynolds», που έκανε επίσημη πρεμιέρα στο τελευταίο Φεστιβάλ Καννών. Μιλώντας μ' αυτήν την αφορμή, η Ντέμπι Ρέινολντς μοιάζει να έδωσε η ίδια τον δικό της επίλογο: «Δεν θα σταματήσω ποτέ, δεν έχω κάνει μια μέρα διακοπές σε 66 χρόνια δουλειάς. Ποτέ δεν θ' αποσυρθώ, θα παίζω πάντα. Είναι το αίμα μου: λατρεύω να τραγουδώ και να χορεύω!» Διαβάστε παρακάτω πώς αποχαιρετούν την Ντέμπι Ρέινολντς κάποιοι από τους αγαπημένους της φίλους, συνεργάτες και θαυμαστές.

Διαβάστε ακόμη: