Buzz

To «Death Stranding» θα γίνει ταινία από το στούντιο Α24

στα 10

Ενας από τους πιο καινοτόμους δημιουργούς στην βιομηχανία των video games, ο Χιντέο Κοτζίμα θα συνεργαστεί με το στούντιο Α24 για να μεταφέρουν το πετυχημένο του παιχνίδι «Death Stranding» στη μεγάλη οθόνη.

To «Death Stranding» θα γίνει ταινία από το στούντιο Α24

Οταν κυκλοφόρησε το νέο πολυαναμενόμενο video game του Χιντέο Κοτζίμα με τίτλο «Death Stranding» το 2019 για το PlayStation, θεωρήθηκε ίσως ένα από πιο περίεργα και ταυτόχρονα τα πιο ευφάνταστα που είχε βγάλει ποτέ ο δημιουργός του «Metal Gear Solid».

Σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη του παιχνιδιού οι άνθρωποι έχουν χτίσει τείχη και έχουν συνηθίσει να ζουν στην απομόνωση. Ο στόχος του παίχτη είναι να επανασυνδέσει απομονωμένες πόλεις σε μια αποδεκατισμένη κοινωνία. Εχει δημιουργηθεί έτσι ώστε όλα τα στοιχεία του, αναμεσά τους η ιστορία και το gameplay του, είναι ενωμένα με το θέμα του “strand” ή της σύνδεσης. Εχοντας τον ρόλο του Σαμ Πόρτερ Μπρίτζες, θα προσπαθήσετε να γεφυρώσετε την κοινωνία και κάνοντάς το να δημιουργήσετε καινούργιους δεσμούς με άλλους παίχτες σε ολόκληρο τον κόσμο.

Μάλιστα το πιο εντυπωσιακό από όλα ήταν το all star καστ του. Ονόματα όπως ο Νόρμαν Ρίντους (ο Ντάριλ στο «Walking Dead») στον ρόλο του πρωταγωνιστή Σαμ Πόρτερ Μπρίτζες, η Λέα Σεντού στον ρόλο της Fragile, ο Μαντς Μίκελσεν στον ρόλο του κακού Cliff, ο Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο στον ρόλο του Deadman και ο Νίκολας Βίντινγκ Ρεφν στον ρόλο του Heartman πρωταγωνιστούν στο παιχνίδι με την βοήθεια του motion capture. Μαζί με αυτούς επίσης πρωταγωνιστούν και οι Μάργκαρετ Κουέιλι στον ρόλο της Mama, Τρόι Μπέικερ στον ρόλο του Higgs, Τόμι Ερλ Τζένκινς στον ρόλο του Die-Hardman και η Λίντσεϊ Βάγκνερ – η γνωστή σε όλους μας «Βιονική Γυναίκα» – στον ρόλο της Amelie.

Διαβάστε ακόμα: Το επόμενο πρότζεκτ του Τζόρνταν Πιλ θα είναι ένα video game με τίτλο «OD»

death stranding 607

Πέρσι είχε ακουστεί πως μετά την επιτυχία του παιχνιδιού (και την επίσημη ανακοίνωση ενός σίκουελ) είχε ανακοινωθεί πως ετοιμάζεται και μια κινηματογραφική του μεταφορά. Τώρα έγινε γνωστό πως το στούντιο Α24 θα συνεργαστεί με τον Κοτζίμα στην παραγωγή της ταινίας.

Πολλοί θεωρούν τον Κοτζίμα πρωτοπόρο στην βιομηχανία των βιντεοπαιχνιδιών, μιας και καινοτομεί πάνω στη διαδραστική αφήγηση και την κινηματογραφική παρουσίαση των παιχνιδιών. Και δεν θα μπορούσε να ακούγεται πιο ενθουσιασμένος για να μεταφέρει το τελευταίο του franchise στη μεγάλη οθόνη. «Το στούντιο A24 γεννήθηκε σε αυτόν τον κόσμο πριν από περίπου 10 χρόνια, η παρουσία τους είναι μοναδική στη βιομηχανία, δεν είναι σαν κανένα άλλο. Οι ταινίες που παραδίδουν στον κόσμο είναι υψηλής ποιότητας και πολύ καινοτόμες. Με έχουν ελκύσει οι δημιουργίες τους και έχουν εμπνεύσει ακόμη και τη δική μου δουλειά. Η καινοτόμος προσέγγισή τους στην αφήγηση ευθυγραμμίζεται με αυτό που κάνει η Kojima Productions τα τελευταία 8 χρόνια. Τώρα, θα κάνουμε μαζί μια ταινία “Death Stranding”», ανέφερε ο Κοτζίμα σε μια δήλωσή του.

Αλλά ο Κοτζίμα ανέφερε πως δεν θα πρόκειται για μια ακριβής κινηματογραφική μεταφορά του παιχνιδιού. «Υπάρχουν πολλές κινηματογραφικές μεταφορές από video games εκεί έξω, αλλά αυτό που δημιουργούμε δεν είναι απλώς μια άμεση μεταφορά του παιχνιδιού. Στόχος είναι ότι το κοινό μας δεν θα είναι μόνο φανς των παιχνιδιών, αλλά η ταινία μας θα είναι για όποιον αγαπά τον κινηματογράφο. Δημιουργούμε ένα καινούργιο σύμπαν του “Death Stranding” κάτι που μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω της ταινίας.»

Μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστό για το αν το καστ από το video game θα επιστρέψει να παίξει τους ρόλους του και στην ταινία, αλλά δεν αποκλείεται κάτι τέτοιο να συμβεί. Αναμένουμε περισσότερα σύντομα.