Buzz

Οι αδελφοί Νταρντέν αναζητούν την προέλευση της τρομοκρατίας στην επόμενη ταινία τους

στα 10

Το επόμενο κινηματογραφικό σχέδιο των Βέλγων σκηνοθετών θα καταπιάνεται με την έκρηξη του ισλαμικού φανατισμού.

Οι αδελφοί Νταρντέν αναζητούν την προέλευση της τρομοκρατίας στην επόμενη ταινία τους

Μπορεί η πιο πρόσφατη ταινία τους, «The Uknown Girl», να απογοήτευσε ακόμα και τους πιο πιστούς θαυμαστές τους, μετά την παγκόσμια πρεμιέρα της στο περασμένο Φεστιβάλ Καννών, με τους ίδιους να παίρνουν τη δύσκολη απόφαση να την ξαναμοντάρουν μετά την εξαιρετικά χλιαρή υποδοχή που δέχτηκε, ωστόσο δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι οι αδελφοί Ζαν-Πιερ και Λικ Νταρντέν είναι δύο από τους σημαντικότερους δημιουργούς του σύγχρονου ευρωπαϊκού κινηματογράφου.

Και το επόμενο σχέδιό τους μοιάζει ίσως με το πιο φιλόδοξο και ριψοκίνδυνο της μέχρι τώρα καριέρας τους. Οπως αποκάλυψαν κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Λίμα, οι αδελφοί Νταρντέν δουλεύουν πάνω σε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα νέα ταινία με στόχο να τη γυρίσουν μέσα στην επόμενη χρονιά.

Διαβάστε ακόμη: Οι αδελφοί Νταρντέν ξαναμοντάρουν το «Uknown Girl»

«Θα καταπιαστούμε με έναν φανατικό χαρακτήρα, έναν χαρακτήρα που σχετίζεται με την ισλαμική τρομοκρατία», δήλωσαν οι Νταρντέν σε συνέντευξή τους στην Gulf News. «Μέσα στα τελευταία είκοσι χρόνια στο Βέλγιο, είχαμε σχολεία όπου οι άνθρωποι μελετούν αραβικά μέσα από το Κοράνι, έχουμε τζαμιά Σαλαφιστών. Αυτοί είναι που εκπαιδεύουν τη σύγχρονη νεολαία, λέγοντάς τους: “Από τη μια πλευρά έχετε εμάς, τους πραγματικούς Μουσουλμάνους. Από την άλλη πλευρά τους Δυτικούς, ή τους κακούς Μουσουλμάνους που δεν είναι έτσι όπως θα έπρεπε”. Αυτού του είδους η εκπαίδευση έχει οδηγήσει σε αυτό που έχουμε σήμερα».

Ομολογουμένως, με την ανατριχιαστική έκρηξη των τρομοκρατικών επιθέσεων στην Ευρώπη από τζιχαντιστές μέσα στα τελευταίο χρονικό διάστημα, πρόκειται για ένα εξαιρετικά ακανθώδες θέμα, που σχεδόν κανείς δεν έχει καταφέρει μέχρι τώρα να προσεγγίσει κινηματογραφικά με τη δέουσα προσοχή.

Δεδομένης, όμως, της κοινωνικής ευαισθησίας που έχουν επιδείξει οι Νταρντέν στο σύνολο της φιλμογραφίας τους, και της διακριτικότητας με την οποία χειρίζονται καυτά κοινωνικά ζητήματα, ίσως είναι οι κατάλληλοι σκηνοθέτες για μια τέτοια επικίνδυνη κινηματογραφική αποστολή.

Διαβάστε ακόμη