Buzz

The gang’s all here! Η παλιοπαρέα του «Trainspotting» επιστρέφει στο teaser για το σίκουελ του Ντάνι Μπόιλ

στα 10

Είκοσι χρόνια μετά την πρωτότυπη ταινία του 1996, οι χαρακτήρες του «Trainspotting» βρίσκονται ξανά σε ένα γνώριμο μέρος.

The gang’s all here! Η παλιοπαρέα του «Trainspotting» επιστρέφει στο teaser για το σίκουελ του Ντάνι Μπόιλ

Δεδομένου ότι πρόκειται για μια από τις πιο εμβληματικές βρετανικές ταινίες της δεκαετίας του ’90, της οποίας ο σκηνοθέτης απολαμβάνει πλέον οσκαρικές δάφνες, είναι πραγματικά άξιο απορίας πώς το «Trainspotting» του Ντάνι Μπόιλ δεν είχε δει μέχρι σήμερα μια κινηματογραφική συνέχεια να βρίσκει το δρόμο της προς τις αίθουσες.

Πάνε τουλάχιστον δέκα χρόνια από τότε που ο συγγραφέας του βιβλίου στο οποίο βασίστηκε η ταινία, Ερβιν Γουέλς, επανέφερε αρκετούς από τους χαρακτήρες του πρωτότυπου στις σελίδες του «Porno», ωστόσο, παρά τις φήμες που κυκλοφορούσαν κατά διαστήματα για ένα ενδεχόμενο σίκουελ, τίποτα δεν είχε προχωρήσει παρά τις διαβεβαιώσεις του Μπόιλ ότι κάτι τέτοιο περιλαμβάνεται στα σχέδιά του.

Διαβάστε ακόμη: Ο Ντάνι Μπόιλ επιβεβαιώνει: επόμενο πρότζεκτ του θα είναι το «Trainspotting 2»

Trainspotting 607 3

Τον περασμένο Μάιο, όμως, ένα βίντεο έκανε την εμφάνισή του, δίνοντας επιτέλους χειροπιαστές αποδείξεις και ανακοινώνοντας ουσιαστικά τρία πράγματα. Χωρίς νέο υλικό, αλλά με ένα σπιντάτο μοντάζ σκηνών από το «Trainspotting» του 1996, το βίντεο ανακοίνωνε επίσημα την έναρξη των γυρισμάτων στις 16 Μαΐου, την ημερομηνία κυκλοφορίας της ταινίας στις αίθουσες στις 27 Ιανουαρίου του 2017 (πολύ πιο γρήγορα απ’ ό,τι θα έλπιζε ακόμα κι ο πιο ανυπόμονος θαυμαστής!) και, κυρίως, την επιστροφή της βασικής τετράδας πρωταγωνιστών: Γιούαν ΜακΓκρέγκορ, Γιούεν Μπρένερ, Τζόνι Λι Μίλερ και Ρόμπερτ Καρλάιλ, αλλά και του σεναριογράφου Τζον Χοτζ.

Με τα γυρίσματα να βρίσκονται πλέον σε προχωρημένο στάδιο, η Guardian κυκλοφόρησε ένα νέο teaser trailer, το οποίο βρίσκει τους χαρακτήρες της πρωτότυπης ταινίας είκοσι χρόνια μεγαλύτερους, σε ένα γνώριμο σκηνικό, με μουσική υπόκρουση και πάλι το «Lust for Life» του Ιγκι Ποπ, που είναι τόσο άρρηκτα πια συνδεδεμένο με το φιλμ του Μπόιλ.

Δεν γνωρίζουμε ακόμα σε ποια κατάσταση ακριβώς θα συναντήσουμε τώρα τους ήρωες που έκαναν ανάστατο το Εδιμβούργο στην πρώτη ταινία, κάθως το βιβλίο του Γουέλς τους θέλει μπλεγμένους αυτή τη φορά με την πορνογραφία, δείτε όμως το τρέιλερ παρακάτω κι ετοιμαστείτε να διαλέξετε ξανά τρόπο ζωής.

Διαβάστε ακόμη

Trainspotting 607 2