Φεστιβάλ / Βραβεία

To «Cora» της Εύης Καλογηροπούλου στο L' Atelier της Cinefondation του Φεστιβάλ Καννών

στα 10

Το μεγάλου μήκους πρότζεκτ της Εύης Καλογηροπούλου συμμετέχει στο L' Atelier της Cinefondation, διεκδικώντας διεθνείς συνεργασίες για την αναπτυξή του στο κέντρο του μεγαλύτερου κινηματογραφικού φεστιβάλ του κόσμου.

Flix Team
To «Cora» της Εύης Καλογηροπούλου στο L' Atelier της Cinefondation του Φεστιβάλ Καννών

Η πρώτη ταινία μικρού μήκους της Εύης Καλογηροπούλου «Motorway 65» βρέθηκε στο διαγωνιστικό του Φεστιβάλ των Καννών το 2020 και το «Cora», το σχέδιο μεγάλου μήκους που ετοιμάζει επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος για να συμμετάσχει στο L' Atelier της Cinefondation, το εξέχων τμήμα ανάπτυξης νέων σχεδίων ταινιών του Φεστιβάλ Καννών.

Το «Cora» έρχεται με περγαμηνές, αφού το χειμώνα που μας πέρασε κέρδισε το Eurimages Co-production Award στο Φεστιβάλ του Ρότερνταμ, που συνοδεύεται από το ποσό των €20,000, αλλά κυρίως την αναγνώριση ότι πρόκειται για ένα πρότζεκτ με δυναμική και προοπτικές.

Δείτε ακόμη: Η ομάδα του «Motorway 65» της Εύης Καλογηροπούλου στο κόκκινο (και μαύρο) χαλί του Φεστιβάλ Καννών

Evi Kalogiropoulou 607 Εύη Καλογηροπούλου

Το «Cora» ακολουθεί την ιστορία δυο γυναικών που ερωτεύονται και αγωνίζονται να ξεφύγουν από τους περιορισμούς μιας δυστοπικής πατριαρχικής κοινωνίας.

Το «Cora» που θα είναι διεθνής συμπαραγωγή, είναι από την ελληνική πλευρά μια παραγωγή της Αμάντας Λιβανού της Neda Film.

Το L'Atelier της Cinefondation του 74ου Φεστιβάλ Καννών θα διεξαχθεί φέτος από τις 8 μέχρι και τις 13 Ιουλίου.

Atelier