Buzz

Κερδίστε DVD και Blu-ray από την ταινία «Ο Πρώτος Ανθρωπος» του Ντέιμιαν Σαζέλ

στα 10

H Tanweer και το Flix σας δίνουν την ευκαιρία να αποκτήσετε DVD και Blu-ray της ταινίας «Ο Πρώτος Ανθρώπος» για να ζείτε ξανά και ξανά ένα από τα πιο συναρπαστικά ταξίδια της ανθρωπότητας.

Flix Team
Κερδίστε DVD και Blu-ray από την ταινία «Ο Πρώτος Ανθρωπος» του Ντέιμιαν Σαζέλ

Δεν είναι τυχαίο που η ταινία του Ντέιμιαν Σαζέλ, μετά το θρίαμβο του «La La Land», ονομάζεται «Ο Πρώτος Ανθρωπος», κι αυτό δεν έχει να κάνει με το γεγονός ότι κατά βάση αφηγείται την ιστορία του πρώτου ανθρώπου που περπάτησε στο φεγγάρι. Η ταινία του Σαζέλ δεν έχει καν να κάνει αμιγώς με το διάστημα, ούτε στοχεύει, στην ουσία της, να αφηγηθεί μια μεγάλη ιστορία ενός μεγάλου άνδρα. Αντιθέτως, η ταινία «Ο Πρώτος Ανρθωπος» έχει να κάνει με τον ίδιο τον άνθρωπο, με την εμμονική του προσπάθεια να κατακτήσει το άγνωστο και με την απαραίτητη, εσωτερική του ανάγκη για νέες αρχές, λευκές σελίδες και την κατάκτηση κάθε φαινομενικά αξεπέραστου εμποδίου στη διαδρομή.

Γι’ αυτό ακριβώς από την αρχή, όπου η όψη της Γης αντικατοπτρίζεται στο σκάφανδρο του Νιλ – Ράιαν Γκόσλινγκ – Αρμστρονγκ, μέχρι το ιστορικά προδιαγεγραμμένο φινάλε στην επιφάνεια της Σελήνης, τόσο η αφήγηση όσο και η εικονογραφία της ταινίας παραμένει προσκολλημένη στην οπτική του Αρμστρονγκ, στις εικόνες μεγαλείου που κλέβει πίσω από τα παράθυρα του κάθε διαστημικού οχήματος στη διαδρομή για το Apollo 11, στις αναμνήσεις και τα τραύματα του οικογενειακού παρελθόντος του, στην ασφυκτική ατμόσφαιρα εντός του πιλοτηρίου. Η κάμερα του Ντέιμιαν Σαζέλ εστιάζει στις μικρές λεπτομέρειες, ακολουθεί τα τραντάγματα των εσωτερικών χώρων, διαβάζει μέσα από τα μάτια τις αντιδράσεις και τις λειτουργίες του ανθρώπινου οργανισμού σε συνθήκες που προκαλούν την επιβίωσή του, και με συνέπεια διατηρεί το ενδιαφέρον καθαρά ανθρωποκεντρικό, μακριά από παραδοσιακές ηρωικές αναγωγές.

first man trailer 607

Μετά από την επιτυχημένη του προβολή στις αίθουσες, το δικαιωματικά Οσκαρ οπτικών εφέ για την ανατριχιαστική αναπαράσταση του ταξιδιού στη Σελήνη, ο «Πρώτος Ανθρωπος» κυκλοφορεί σε DVD, Blu-ray και 4Κ ULTRA HD από την Tanweer και σας προκαλεί να ξαναζήσετε μια κινηματογραφική εμπειρία όπως καμία άλλη.

Για να κερδίσετε DVD και συλλεκτικά Blu-ray της ταινίας «Ο Πρώτος Ανθρωπος» μπείτε στο ποστ του διαγωνισμού στην επίσημη σελίδα του Flix.gr στο Facebook, κάντε share, like και αφήστε το ονοματεπώνυμό σας στα σχόλια, μαζί με την προτίμησή σας (αν θέλετε DVD ή Blu-ray). Οι νικητές θα ειδοποιηθούν με μήνυμα στο inbox τους την Τρίτη 5 Μαρτίου.


Η ταινία «Ο Πρώτος Ανθρωπος» του Ντέιμιαν Σαζέλ κυκλοφορεί σε DVD, Blu-ray και 4Κ ULTRA HD από την Tanweer.

First Man

First Man

First Man

Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για τον «Πρώτο Ανθρωπο».