Industry

Comic-Con Previews: τα αποκαλυπτήρια του «Προμηθέα» του Ρίντλεϊ Σκοτ

στα 10

Μπορεί να μην έμαθε κανείς αν το «Prometheus» του Ρίντλεϊ Σκοτ είναι το πρίκουελ του «Alien», αλλά η παρουσίαση της ταινίας στην Comic-Con υπήρξε ένα από τα highlights της διοργάνωσης.

Comic-Con Previews: τα αποκαλυπτήρια του «Προμηθέα» του Ρίντλεϊ Σκοτ
Δεν είναι η Σιγκούρνι Γουίβερ...

«Βασικά ήθελα να σας τρομάξω». Με αυτές τις λέξεις τελείωσε ο Ρίντλεϊ Σκοτ την αφήγηση του υλικού από την τελευταία του ταινία, το «Prometheus», που εδώ και καιρό συζητιέται ως το πολυαναμενόμενο πρίκουελ του «Alien» και παρουσιάστηκε στο Comic-Con με οικοδεσπότη του πάνελ τον Ντέιμον Λίντελοφ, ο οποίος υπογράφει το σενάριο.

Το πλήρωμα ενός διαστημοπλοίου φτάνει σε έναν μακρινό πλανήτη για να συναντήσει βιολογικά δείγματα που μοιάζουν με το τέρας του «Alien». Ανάμεσα τους η Νούμι Ραπάς («Το Κορίτσι Με το Τατουάζ»), η Σαρλίζ Θερόν, ο Γκάι Πιρς και ο Μάικλ Φασμπέντερ, ο τελευταίος στο ρόλο ενός ανδροειδούς.

Η Σαρλίζ Θερόν, παρούσα στο Σαν Ντιέγκο, αποκάλυψε πως ο ρόλος της είναι λιγότερο προφανής απ' όσο φαίνεται και ο Λίντελοφ παρουσιάσε σε βίντεο – σύνδεση τον Σκοτ, ο οποίος βρίσκεται στην Ισλανδία γυρίζοντας την αρχική σκηνή της ταινίας. Οταν τον ρώτησε γιατί άργησε τόσο πολύ να επιστρέψει στην επιστημονική φαντασία, ο Σκοτ δήλωσε πως «ημουν πολύ απασχολημένος κάνοντας άλλες ταινίας και δεν θα επέστρεφα μέχρι τη στιγμή που συνειδητοποίησα ότι υπήρχε κάτι στο πρώτο “Alien” που κανείς ποτέ δεν θέλησε να εξερευνήσει».

Η μεγάλη δήλωση όμως της παρουσίασης είχε να κάνει με το 3D. «Δεν θα ξαναδουλέψω ποτέ χωρις 3D ακόμη και για μικρές σκηνές διαλόγου», είπε ο Σκοτ ενθαρρύνοντας τη βιομηχανία και συμπλήρωσε πως με αυτήν την ταινία πέρασε καλύτερα από ποτέ.

H ταινία θα βγει στις αίθουσες τον Ιούνιο του 2012 και περισσότερα μπορείτε να μάθετε από το επίσημο site της