Buzz

Πρώτη σύνοψη για το «Prometheus» του Ρίντλεϊ Σκοτ

στα 10

Η 20th Century Fox ανακοίνωσε σήμερα την πρώτη επίσημη σύνοψη του «Prometheus», όμως η περιγραφή δεν μας έδωσε τίποτα το απτό. Ο Ρίντλεϊ Σκοτ μοιάζει πεισμωμένα αμετακίνητος να κρατήσει την πλοκή μυστική.

Πρώτη σύνοψη για το «Prometheus» του Ρίντλεϊ Σκοτ
Μας υπόσχεται ότι «Prometheus» θα κάνει την ανατροπή στις ταινίες φαντασίας ξανά, 32 χρόνια μετά το Alien.

Ο Ρίντλεϊ Σκοτ έχει καταφέρει να κρατήσει την νέα του ταινία κάτω από πέπλο μυστηρίου. Παρόλο που σε λιγότερο από ένα χρόνο αναμένεται η πρεμιέρα του «Prometheus», καμία περιγραφή δεν είχε παραχωρηθεί στον Τύπο - ούτε της πλοκής, αλλά ούτε της προσέγγισης της επικής υπερπαραγωγής. Το μόνο που ξέραμε από το 2009 που ο Σκοτ ανακοίνωσε τις προθέσεις του ήταν ότι θα αποτελεί πρίκουελ του «Alien» (1979) και θα είναι, μάλλον, γυρισμένη σε 3D. Και δε θέλαμε τίποτα παραπάνω για να αναστατωθούμε.

Σήμερα η 20th Century Fox ανακοίνωσε την πρώτη επίσημη σύνοψη, περισσότερο για να προλάβει μία επικείμενη διαρροή.

Ακόμα κι από αυτό που θα διαβάσετε όμως, η εικόνα παραμένει θολή.

«Ο οραματιστής σκηνοθέτης Ρίντλεϊ Σκοτ επιστρέφει στο είδος του φανταστικού για να το επαναορίσει, τοποθετώντας την ταινία του σε ένα επικό σκηνικό επιστημονικής φαντασίας στις πιο επικίνδυνες γωνιές του σύμπαντος. Η ταινία ακολουθήσει το ταξίδι επιστημόνων και εξερευνητών, το οποίο θα τεστάρει τα φυσικά και πνευματικά τους όρια και θα τους απομονώσει σ' έναν μακρινό αφιλόξενο τόπο, όπου καλούνται να βρουν τις απαντήσεις για τα απόλυτα μυστήρια της ζωής. »

Μάλιστα. Δεν μάθαμε και πολλά. Οπως παρατήρησαν οι Αμερικανοί συνάδελφοι «τι να σου εξηγήσει μια σύνοψη 70 λέξεων, όταν 26 από αυτές απλά χαϊδεύουν τον εγωισμό του Ρίντλεϊ Σκοτ;»

Ο ίδιος ο Σκοτ πέρσι είχε αποκαλύψει περισσότερα σε συνέντευξή του στο «Screen»: «Η ταινία θα μας πάει, μεταφορικά, στην σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού. Μιλάμε για θεούς και επιστήμονες. Επιστήμονες του διαστήματος. Μήπως εκείνοι κατασκευάζουν εξωγήινους ως όπλο πολέμου;»

Επίσης, τον Ιανουάριο του 2011 μιλώντας στο MTV είχε προσδιορίσει τη συγγένεια της ταινίας με το «Alien»:  «ο φανατικός θεατής θα ανακαλύψει ψήγματα από το DNA του «Alien», αλλά οι ιδέες αυτής της ταινίας είναι καινούργιες, αυθεντικές και προκλητικές...»

Οσο αφορά στο καστ της ταινίας, μέχρι στιγμής έχουν αναφερθεί τα ονόματα των Μπεν Φόστερ, Σαρλίζ Θερόν, Γκάι Πιρς, Μάικλ Φασμπέντερ, Ιντρις Ελμπα, Νούμι Ραπάς.

Πρεμιέρα του «Prometheus» έχει οριστεί η 8 Ιουνίου 2012.