Buzz

Το «Clemency» είναι η ταινία που θα φέρει την Αλφρι Γούνταρντ (ξανά) στα Οσκαρ

στα 10

Το φιλμ της Τσινόνγιε Τσούκου κέρδισε το μεγάλο βραβείο στο φεστιβάλ του Sundance και από τότε το οσκαρικό buzz για την πρωταγωνίστριά του μόνο μεγαλώνει.

Το «Clemency» είναι η ταινία που θα φέρει την Αλφρι Γούνταρντ (ξανά) στα Οσκαρ

Η Αλφρι Γούνταρντ υποδύεται στο «Clemency» την Μπερναντέτ Γουίλιαμς, μια δεσμοφύλακα που είναι υπεύθυνη να οδηγεί στην προς την εκτέλεσή τους, τους καταδικασμένους σε θάνατο κρατούμενους.

Μια γυναίκα που σέβεται την ανθρώπινη ζωή και που θέλει περισσότερο απ΄ οτιδήποτε άλλο να τους προσφέρει ένα αξιοπρεπές τέλος, κουβαλά εν τούτοις πάνω της το βάρος τόσων πολλών θανάτων που υποφέρει από τους δικούς της δαίμονες. Η σχέση της με τον άντρα της παραπαίει και η σχέση που θα αναπτυξει με έναν από τους κρατούμενους θα σπρώξει τις ψυχικές της αντοχές στα όριά τους.

Δείτε ακόμη: Ρενέ Ζελβέγκερ Vs. Σκάρλετ Τζοχάνσον: Ο αγώνας για το Οσκαρ Α' Γυναικείου μόλις ξεκίνησε

clemency 607

Το φιλμ της Τσούκου που έγινε η πρώτη μαύρη γυναίκα σκηνοθέτης που κέρδισε το μεγάλο βραβείο του Sundnace μιλά σύμφωνα με τις κριτικές για ένα «δύσκολο» θέμα με τρόπο απόλυτα σοβαρό, πέρα από ευκολίες και αχρείαστους συναισθηματισμούς και βρίσκει το αληθινό κέντρο βάρους του στην συγκλονιστική ερμηνεία της Αλφρι Γούνταρντ.

Πάρτε μια γεύση στο τρέιλερ που μόλις κυκλοφόρησε.


Δείτε κι αυτό: To «Jojo Rabbit» ετοιμάζεται για τα Οσκαρ;