Industry

Ανοίγουν τα Cineplexx: Η Θεσσαλονίκη αποκτά νέα πολυσινεμά

στα 10

Με 8 ολόφρεσκες αίθουσες υψηλής κινηματογραφικής απόδοσης, ο πολυκινηματογράφος Cineplexx εγκαινιάζεται απόψε στη Θεσσαλονίκη με «Spectre».

Flix Team
Ανοίγουν τα Cineplexx: Η Θεσσαλονίκη αποκτά νέα πολυσινεμά

Από αυτόν τον Νοέμβριο, το κινηματογραφικό τοπίο στη Θεσσαλονίκη αλλάζει. Με την έλευση της αυστριακής αλυσίδας πολυκινηματογράφων Cineplexx, που μπαίνει δυναμικά και στην ελληνική αγορά, «μια βραδιά στο σινεμά» για τους Θεσσαλονικείς γίνεται πλέον εμπειρία! Με 8 πλήρως ανακαινισμένες κινηματογραφικές αίθουσες στο One Salonica Outlet Mall, όλες με τρισδιάστατη 3D τεχνολογία και με νέο σύστημα προσέλευσης όπου μαζί με το εισιτήριο παίρνεις το popcorn και το αναψυκτικό σου, με ειδικές προσφορές για μεγάλους και παιδιά, μέλη του Loyalty Club, και πολλά ακόμα, η πόλη αποκτά επιτέλους τη σύγχρονη κινηματογραφική της πολιτεία.

cineplexx 607

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα, 9 Νοεμβρίου, στο χώρο του πολυκινηματογράφου στο One Salonica Outlet Mall (Γιαννιτσών 61 & Ι. Κωλέττη 34), με παρουσιάστρια την Τόνια Σωτηροπούλου, την παρουσία πολιτικών και τοπικών αρχών, καλλιτεχνών και εκλεκτών καλεσμένων. Η καινούργια αρχή γίνεται με την αποκλειστική για τη βόρεια Ελλάδα πρεμιέρα της νέας ταινίας του Τζέιμς Μποντ, «Spectre». Το θεσσαλονικιώτικο 4μελές γυναικείο μουσικό σύνολο «Ηλεκτρικό Κουαρτέτο Εγχόρδων Fortissimo», θα «ντύσει» την εκδήλωση με εμβληματικά κομμάτια από ταινίες του Τζέιμς Μποντ, ενώ ο Θέμης Γεωργαντάς θα αναλάβει το DJ OO7 Party.

cineplexx 607

H εισηγμένη αυστριακή εταιρεία Cineplexx International GmbH έχει εμπειρία σχεδόν μισού αιώνα στην κινηματογραφική αγορά. Θεωρείται από τις πρωτοπόρες στην Ευρώπη, με περισσότερες από 300 οθόνες σε 42 διαφορετικά μέρη, και απασχολεί περίπου 1100 εργαζόμενους. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της εταιρείας, γύρω στους 10,5 εκατομμύρια υπολογίζεται πως είναι κάθε χρόνο οι φίλοι του σινεμά που επισκέπτονται κάποιο Cineplexx στην Ευρώπη. Από το 2009 η εταιρεία αρχίζει να επεκτείνεται και στις γειτονικές με την Αυστρία χώρες κι έχει απλωθεί τώρα σχεδόν σε όλα τα Bαλκάνια. Sυγκεκριμένα: Ιταλία, Κροατία, Σλοβενία, Σερβία, Μαυροβούνιο, ΠΓΔΜ και Αλβανία. Η Ελλάδα ήταν ανάμεσα στους στόχους της εταιρείας εδώ και κάποια χρόνια. Eπειτα από σχολαστική και ευρεία εκτίμηση του κινηματογραφικού τοπίου στη χώρα και παρά το γεγονός ότι αυτή έχει να αντιμετωπίσει μια δύσκολη οικονομική πραγματικότητα, η Cineplexx International έκρινε πως αξίζει να επενδύσει και να έρθει στην Ελλάδα.

Διαβάστε ακόμη: Είδαμε το «Spectre» και αυτά είναι τα 10 spoiler-free πράγματα που μπορούμε να αποκαλύψουμε!

Οι κ.κ. Cristian Langhamner , CEO και συνιδιοκτήτης της εταιρείας Cineplexx International GmbH και Christopher Papousek, CFO και συνιδιοκτήτης της Cineplexx International GmbH, εκφράζουν την εμπιστοσύνη τους στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, γεγονός που όπως επισημαίνουν «θα δούμε να αντικατοπτρίζεται και στην κινηματογραφική αγορά με αύξηση των εισιτηρίων, για αυτό και κρίναμε πως τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να επενδύσουμε στην Ελλάδα» και συνδέουν την απόφαση της εταιρείας να ενεργοποιηθεί στην Ελλάδα και με την ιδιαίτερη σχέση, όπως λένε, των Ελλήνων με την 7η Τέχνη. «Νοιώσαμε εξαρχής ότι οι Ελληνες μοιράζονται τον ίδιο με εμάς ενθουσιασμό και αγάπη για το σινεμά, και είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα φέρουμε στην Ελλάδα νέες κινηματογραφικές εμπειρίες, πάντα με σεβασμό προς τον κάθε απαιτητικό κινηματογραφόφιλο».

Το Cineplexx, με τις 8 πλήρως ανακαινισμένες αίθουσές του στο One Salonica Outlet Mall, ξεκινά επισήμως απόψε τη λειτουργία του - καλή επιτυχία και καλές προβολές σε όλους.

Δείτε ακόμη: Ολα τα φλας πάνω στη βασιλική πρεμιέρα του «Spectre» στο Λονδίνο