Buzz

Κλειστά τα σινεμά και στη Γαλλία μέχρι (τουλάχιστον) τις 7 Ιανουαρίου 2021

στα 10

Τελικά ούτε τα σινεμά στη Γαλλία θα ανοίξουν, όπως αναμενόταν, στις 15 Δεκεμβρίου.

Κλειστά τα σινεμά και στη Γαλλία μέχρι (τουλάχιστον) τις 7 Ιανουαρίου 2021

Ο Πρωθυπουργός της Γαλλίας, Ζαν Καστέξ, επιβεβαίωσε πως τα σινεμά της Γαλλίας θα μείνουν κλειστά μέχρι και τις 7 Ιανουαρίου 2021 τουλάχιστον, μέρος των εθνικών μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας. Οπως ακριβώς ισχύει και για τα σινεμά της Ελλάδας.

Διαβάστε ακόμη: Διστακτικοί για την επιστροφή τους στις αίθουσες οι Αμερικάνοι

Παρά τις προετοιμασίες κινηματογράφων και θεάτρων για επανέναρξή τους στις 15 Δεκεμβρίου, αυτό τελικά δεν υπήρξε εφικτό και έτσι τα σινεμά όπως και όλοι οι χώροι διασκέδασης που δέχονται κοινό θα πρέπει να περιμένουν μέχρι τις 7 Ιανουαρίου 2021. Το άνοιγμα των κινηματογράφων δεν υπήρξε εφικτό λόγω της μη μείωσης των κρουσμάτων στη Γαλλία - το όριο που είχε τεθεί ήταν οι ασθενείς από την πανδημία να είναι κάτω των 5000 και οι ασθενείς στις ΜΕΘ μεταξύ των 2500 και 3000. Σύμφωνα με την τελευταία αναφορά, τα ημερήσια κρούσματα στη Γαλλία για την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου ήταν 14.500.

Η Γαλλική Κυβέρνηση ορίζει επίσης αυστηρότερο όριο απαγόρευσης κυκλοφορίας, από τις 8 το βράδυ μέχρι και τις 6 το πρωί για όλο το Δεκέμβριο.

Κλειστά σινεμά σε Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, αλλά και στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη. Αναμένοντας με ανυπομονησία και κρυφή ελπίδα το 2021.

Cinema France Covid 607