Φεστιβάλ / Βραβεία

Το CineDoc εξερευνά τη σκοτεινή πλευρά του πρωταθλητισμού

στα 10

Την Τετάρτη 31/10 και την Κυριακή 4/11, το CineDoc προβάλλει το ντοκιμαντέρ «Ξεπερνώντας τα Ορια», μια ματιά στα παρασκήνια της ρυθμικής γυμναστικής κι ένα πορτρέτο μιας από τις σημαντικότερες αθλήτριές της.

Flix Team
Το CineDoc εξερευνά τη σκοτεινή πλευρά του πρωταθλητισμού

Το CineDoc συνεχίζει το φετινό πρόγραμμα προβολών ντοκιμαντέρ του, με την ταινία «Ξεπερνώντας τα Ορια», η οποία θα προβληθεί στο Γαλλικό Ινστιτούτο, την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου στις 19:30, και στον κινηματογράφο Δαναός, την Κυριακή 4 Νοεμβρίου στις 16:00.

Αν ο «Μαύρος Κύκνος» του Ντάρεν Αρονόφσκι ήταν ντοκιμαντέρ, θα είχε πρωταγωνίστρια τη χρυσή ολυμπιονίκη της ρυθμικής γυμναστικής Μαργκαρίτα Μαμούν. Πίσω από φώτα της δημοσιότητας και τους χιλιάδες θαυμαστές, η προετοιμασία της Ρωσίδας αθλήτριας γίνεται κάτω από συνθήκες ακραίας πίεσης.

Αψογα χορογραφημένο μέχρι την τελευταία του λεπτομέρεια, το «Ξεπερνώντας τα Ορια» μας επιτρέπει μια σπάνια ματιά στον κόσμο του πρωταθλητισμού, που όσο μαγεύει μπροστά στις κάμερες άλλο τόσο σοκάρει με την ωμότητά του πίσω από αυτές.

Διαβάστε ακόμη: Bauhaus 19 - Bauhaus Open Haus: Το Ινστιτούτο Goethe γιορτάζει τη γέννηση του Bauhaus με ένα μεγάλο αφιέρωμα

Over the limit 607

Over the limit 607

«Με είχε γοητεύσει ο κρυφός κόσμος της ρωσικής ρυθμικής γυμναστικής και ήθελα να μάθω τι βρισκόταν πίσω από το πρόσωπο της καλύτερης ομάδας στον πλανήτη. Ηθελα να μάθω πώς νιώθει ένας αθλητής σε αυτό το περιβάλλον», περιγράφει η Πολωνή σκηνοθέτιδα Μάρτα Πρους, η οποία χρειάστηκε πέντε χρόνια για να ολοκληρώσει την ταινία, παρακολουθώντας στενά την ηρωίδα της.

Τις δύο προβολές της ταινίας στο CineDoc θα ακολουθήσει Q&A με τη Βαρβάρα Φίλιου, 4η παγκόσμια πρωταθλήτρια και 14 φορές Πρωταθλήτρια Ελλάδος.


Info
Ξεπερνώντας τα Ορια | της Marta Prus | 74’ | Πολωνία, Γερμανία, Φιλανδία 2018
Τετάρτη 31 Οκτωβρίου στις 19:30 | Γαλλικό Ινστιτούτο, Σίνα 31
Κυριακή 4 Νοεμβρίου στις 16:00 | Κινηματογράφος Δαναός, Λ. Κηφισίας 109
Με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Πολωνίας στην Ελλάδα & σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Ρυθμικής Γυμναστικής

Διαβάστε ακόμη