Industry

Ενώ τα σινεμά στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη είναι κλειστά, το box office στην Κίνα, γράφει ιστορία

στα 10

Οι εορτασμοί της Πρωτοχρονιάς του νέου κινέζικου έτους, έστειλαν τους κατοίκους της χώρας στους κινηματογράφους -που λειτουργούν στο 75% της πληρότητάς τους.

Ενώ τα σινεμά στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη είναι κλειστά, το box office στην Κίνα, γράφει ιστορία

Περισσότερα από 55 εκατομμύρια εισιτήρια κόπηκαν τις πρώτες τρεις μέρες του νέου κινεζικού έτους ανεβάζοντας τα έσοδα του box office στο νούμερο των 775 εκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο είναι όχι απλά αστρονομικό για τις μέρες μας, αλλά και που αποτελεί ρεκόρ στην ιστορία του κινέζικου σινεμά.

Από αυτά τα 424 εκατομμύρια πήγαν στο «Detective Chinatown 3», το οποίο μέσα σε τρεις μέρες συγκέντρωσε περίπου εκατό εκατομμύρια περισσότερα απ΄ ότι το «Tenet» σε όλη την διαδρομή του στα σινεμά και τρεις φορές περισσότερα απ΄ότι το «Wonder Woman 1984».

detective chinatown 3 607

Κι όλα αυτά καθώς τα σινεμά της χώρας λειτουργούν με πληρότητα 75% στην πλειοψηφία τους αλλά και με 50% σε περιοχές όπου τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν είναι ιδιαίτερα καλά. Πρόκειται για μια ακόμη επιβεβαίωση της συνεχιζόμενης ανόδου του κινεζικού box office που ξεκίνησε τον περασμένο χρόνο καθώς τα σινεμά της μεγαλύτερης μέχρι τώρα κινηματογραφικής αγοράς, αυτής των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής έμειναν στην πλειοψηφία τους κλειστά εξαιτίας της πανδημίας.

Δείτε ακόμη: Η χρονιά που το box office της Κίνας ξεπέρασε αυτό των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής