Industry

Ανθρωποι εναντίον μηχανών με... παιδική ψυχή: Δείτε πρώτοι το «Chappie»

στα 10

To νέο φιλμ του Νιλ Μπλόμκαμπ («District 9», «Elysium»), το «Chappie», έχει επιστημονική φαντασία, κοινωνικό μήνυμα, αθωότητα και το πιο αξιαγάπητο (όχι λιγότερο επικίνδυνο) ρομπότ. Δείτε την ταινία πριν βγει στις αίθουσες!

Flix Team
Ανθρωποι εναντίον μηχανών με... παιδική ψυχή: Δείτε πρώτοι το «Chappie»

Στο κοντινό μέλλον την πάταξη του εγκλήματος και τη διατήρηση της τάξης έχουν αναλάβει να επιβάλλουν με ωμό τρόπο αστυνομικοί-ρομπότ. Το ανθρώπινο είδος ασφυκτιά κάτω από τον ρομποτικό αυτόν κλοιό και προσπαθεί να αντιδράσει. Ενα τέτοιο ανθρωποειδές, ο Chappie, πέφτει θύμα απαγωγής και προγραμματίζεται κατά έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο. Γίνεται, έτσι, το πρώτο ρομπότ που έχει την ικανότητα να σκέφτεται και να νιώθει. Κάποιες δυνάμεις, όμως, θεωρούν πως ο Chappie είναι επικίνδυνος και θα κάνουν τα πάντα για να διατηρήσουν το status quo και να διασφαλίσουν ότι το σκεπτόμενο ρομπότ θα είναι το τελευταίο του είδους του.

chappie 607

Κάθε παιδί έρχεται στον κόσμο γεμάτο υποσχέσεις κι ακόμα περισσότερο ο Chappie: είναι χαρισματικός, ιδιαίτερος, μια μικρή ιδιοφυία. Οπως κάθε παιδί, ο Chappie θα επηρεαστεί από το περιβάλλον του, με θετικά και με αρνητικά στοιχεία και θα βασιστεί στην καρδιά του και την ψυχή του για να βρει το δρόμο του στον κόσμο και να γίνει άντρας:: όπως όλα τα μικρά αγόρια, παρότι ο Chappie είναι ρομπότ. Η ζωή του, η ιστορία του, θ’ αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο ο κόσμος αντιμετωπίζει τα ρομπότ και τους ανθρώπους για πάντα.

Διαβάστε ακόμη: O Νιλ Μπλόμκαμπ θα αγνοήσει το «Alien 3» και το «Alien Resurrection» και θα πιάσει την ιστορία σχεδόν από την αρχή!

chappie 607

Στο «District 9» και το «Elysium», ο σκηνοθέτης Νιλ Μπλόμκαμπ μάς κάνει κοινωνούς στο όραμά του για ένα νέο κόσμο. Στις ταινίες αυτές ο Μπλόμκαμπ μπολιάζει τις απόψεις του για την κοινωνία και το μέλλον με άπλετη και καταιγιστική δράση. Το αποτέλεσμα είναι εκρηκτικό. Στη νέα του ταινία, «Chappie», ο σκηνοθέτης πάει ένα βήμα παραπέρα. Εκμεταλλεύεται πια την εμπειρία του, αφηγείται με πιο μεστό τρόπο προσηλωμένος στον πυρήνα της υπόθεσης και εξελίσσεται δραματουργικά, αλλά και αισθητικά. «Σκοπός μας ήταν να πάρουμε κάτι μη ανθρώπινο, όπως ένα ρομπότ και ειδικά έναν αστυνομικό-ρομπότ και να του δώσουμε ανθρώπινα χαρακτηριστικά και συναισθήματα. Εκεί ακριβώς βρίσκεται η αντίφαση: ένας αστυνομικός-ρομπότ ξαφνικά ευαισθητοποιείται και αποκτά ηθική και συνείδηση, έννοιες με τις οποίες είναι συνυφασμένη η ανθρώπινη φύση», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Μπλόμκαμπ.

Διαβάστε ακόμη: Trailer για το «Chappie» του Νιλ Μπλόμκαμπ: τα 10 πράγματα που μάθαμε

chappie 607

Στην ταινία, που γυρίστηκε στο Γιοχάνεσμπουργκ, τη γενέτειρα του Μπλόμκαμπ, πρωταγωνιστούν η Σιγκούρνι Γουίβερ κι ο Χιου Τζάκμαν, ενώ ο σταθερός συνεργάτης του σκηνοθέτη, Σάρλτο Κόπλεϊ, δανείζει τη φωνή του στον ομώνυμο ρόλο: το ρομπότ Chappie. Το καστ συμπληρώνουν ο Ντεβ Πατέλ (Slumdog Millionaire) και το νοτιοαφρικανικό rap-rave δίδυμο των Die Antwoord (ή αλλιώς Ninja και Yolandi Visser) σε γκανγκστερικούς ρόλους.

chappie 607

To Flix και η Feelgood ξέρουν ότι δυσκολεύεστε να περιμένετε να δείτε το «Chappie» και κάνουν τη ζωή σας εύκολη. Διεκδικήστε μία διπλή πρόσκληση για να δείτε το «Chappie» σε avant-premiere, τη Δευτέρα, 23 Μαρτίου, στα Village Cinemas στο The Mall Athens, στην αίθουσα VMAX, στις 20.30 (ώρα προσέλευσης 20.00). Μπείτε στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook, κάντε share, like ή comment στο post και μπείτε στην κλήρωση για τις διπλές προσκλήσεις. Ο διαγωνισμός θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή, 22 Μαρτίου και οι νικητές θα ειδοποιηθούν με direct message.

Το «Chappie» βγαίνει στους κινηματογράφους την Τετάρτη, 25 Μαρτίου από τη Feelgood.

Διαβάστε και δείτε ακόμη:


Chappie - Official Trailer από FeelgoodEntertainment

Chappie Greek Poster