Industry

Δείτε πρώτοι το «Μπλε Δωμάτιο» του Ματιέ Αμαλρίκ, σε μια θερινή επίσημη πρεμιέρα

στα 10

Το Flix και η Weird Wave σάς προσκαλούν στο «Μπλε Δωμάτιο» - εκεί θα σας περιμένουν ξεχωριστοί επισκέπτες!

Flix Team
Δείτε πρώτοι το «Μπλε Δωμάτιο» του Ματιέ Αμαλρίκ, σε μια θερινή επίσημη πρεμιέρα

Στη νέα σκηνοθετική δουλειά του στο σινεμά, ο Ματιέ Αμαλρίκ διασκευάζει ένα θρίλερ πάθους κι ενοχής του Ζορζ Σιμενόν. Στην ιστορία του, ο Ζιλιέν και η Εστέρ συναντιούνται κάθε Πέμπτη στο δωμάτιο ενός επαρχιακού ξενοδοχείου. Είναι και οι δύο παντρεμένοι και στο δωμάτιο αυτό κάνουν έρωτα και μοιράζονται το πάθος τους, μακριά από τα αδιάκριτα μάτια των κατοίκων της μικρής γαλλικής πόλης. «Θα περνούσες τη ζωή σου μαζί μου αν ξαφνικά ήμασταν ελεύθεροι;» τον ρωτά κάποια στιγμή εκείνη. Κι αυτός, χωρίς να το πολυσκεφτεί, της απαντά «Φυσικά». Οταν ξαφνικά ο Ζιλιέν βρίσκεται να ανακρίνεται από την αστυνομία για ένα έγκλημα, τα αθώα αυτά λόγια αποκτούν άλλη διάσταση, καθώς βρίσκεται εγκλωβισμένος σε έναν ιστό από ψέματα που ο ίδιος κατασκεύασε. Για ποιο λόγο κατηγορείται όμως; Ο ίδιος ο Ματιέ Αμαλρίκ, η Λεά Ντρικέρ κι η Στεφανί Κλεό ενσαρκώνουν τα πρόσωπα του δράματος, στα τετράγωνα κάδρα και τα δωμάτια του πάθους και του φθόνου.

blue room 607

Χρησιμοποιώντας τους κανόνες των κλασικών φιλμ νουάρ για να παραδώσει μια αντισυμβατική, μοντέρνα εκδοχή του είδους, ο Ματιέ Αμαλρίκ, ένας από τους πιο ταλαντούχους και αξιόπιστους ηθοποιούς του σύγχρονου γαλλικού σινεμά, πρωταγωνιστεί, γράφει και σκηνοθετεί με χιτσκοκική ακρίβεια ένα μινιμαλιστικό ερωτικό θρίλερ, γεμάτο σασπένς και αφοπλιστικό αισθησιασμό, που έκανε την πρεμιέρα του στο «Ενα Κάποιο Βλέμμα» του Φεστιβάλ Καννών του 2014. «Ηταν ένα βιβλίο που με στοίχειωνε για πολύ καιρό», εξηγεί ο Αμαλρίκ, «και γραμμένο από τον Σιμενόν, έναν τύπο που γράφει με ταχύτητα στο κόκκινο. Συνεπώς, με προσκαλούσε να γυρίσω κι εγώ γρήγορα την ταινία. Αυτό που επίσης με προσελκύει είναι το κράμα καυτού και ψυχρού και το τι μπορεί να τρελάνει έναν άνδρα: μια δυσανάγνωστη γυναίκα! "Την παρεξήγησα για μια ψυχρή γυναίκα, μια ακατάδεχτη γυναίκα, ένα άγαλμα". Αντικρίζουμε εδώ την άβυσσο της σεξουαλικότητας και της έλξης, κάτι ανείπωτο.»

blue room 607

Το Flix και η Weird Wave σάς προσκαλούν να δείτε το «Μπλε Δωμάτιο» σε μια ειδική προβολή, την Πέμπτη, 16 Ιουλίου, στον θερινό κινηματογράφο Ριβιέρα, στις 20.30 (προσέλευση 20.00). Πριν την προβολή, για το έργο του Ζορζ Σιμενόν θα μιλήσουν ο εκδότης της Αγρας, απ' όπου κυκλοφορεί το βιβλίο «Το Μπλε Δωμάτιο», Σταύρος Πετσόπουλος, και ο συγγραφέας και μεταφραστής Γιώργος-Ικαρος Μπαμπασάκης. Για να διεκδικήσετε μια από τις 20 διπλές προσκλήσεις για την ειδική προβολή της ταινίας «Το Μπλε Δωμάτιο», στείλτε μας email στο win@flix.gr, με το ονοματεπώνυμό σας, σημειώνοντας στο θέμα «Το Μπλε Δωμάτιο». Ο διαγωνισμός θα διαρκέσει μέχρι και την Τετάρτη, 15 Ιουλίου και οι νικητές θα ειδοποιηθούν με email.

Η ταινία «Το Μπλε Δωμάτιο» θα βγει στις ελληνικές αίθουσες την Πέμπτη, 16 Ιουλίου. Διαβάστε και δείτε περισσότερα εδώ

blue room poster 607