Buzz

To CBS αρνείται να διαφημίσει το «Truth» με την Κέιτ Μπλάνσετ και τον Ρόμπερτ Ρέντφορντ

στα 10

Η αιτία είναι φυσικά πως το «Truth» μιλάει για μια από τις πιο σκοτεινές σελίδες του καναλιού που μάλλον θα προτιμούσε να ξεχάσει.

To CBS αρνείται να διαφημίσει το «Truth» με την Κέιτ Μπλάνσετ και τον Ρόμπερτ Ρέντφορντ

Βασισμένο στο best-seller «Truth and Duty: The Press, the President, and the Privilege of Power» της Μέρι Μέιπς που κυκλοφόρησε το 2005, το «Truth» αφηγείται την ιστορία του διάσημου τηλεπαρουσιαστή Νταν Ράδερ και της βραβευμένης δημοσιογράφου του CBS, Μέρι Μέιπς, όταν μαζί ξεσκέπασαν, στη διάσημη εκπομπή του CBS «60 Minutes», το σκάνδαλο που ήθελε τον Τζορτζ Μπους να έχει αποφύγει τη στρατολόγησή του στον Πόλεμο του Βιετνάμ. Η αποκάλυψη (γνωστή και ως «Memogate» ή «Rathergate») κατέστρεψε την καριέρα του Ράδερ, επηρέασε ανεπανόρθωτα την εκλογική διαδικασία του 2004 (ο Μπους ήταν αντίπαλος του Τζον Κέρι) και έβαλε το CBS σε περιπέτειες και αμφισβήτηση του κύρους του.

Με το άνοιγμά του στις αμερικάνικες αίθουσες, οι υπεύθυνοι της Sony υπολόγιζαν πως θα μπορούσαν να αγοράσουν τηλεοπτικό χρόνο για τη διαφήμιση της ταινίας στο CBS και τις εκπομπές του, συμπεριλαμβανομένης - τι ειρωνία! - και του «60 Minutes». Η υπεύθυνη όμως διαφήμισης του καναλιού Σέρι Κάλαν, δήλωσε πως το CBS απέρριψε μια προσφορά εκατομμυρίων, εξαιτίας της δυσφημιστικής εικόνας που σκιαγραφεί η ταινία για το κανάλι και τις ανακρίβειες που παρουσιάζει.

Δείτε εδώ το τρέιλερ του «Truth» και διαβάστε περισσότερα για την ταινία.

Truth Blanchett Redford 607

Εκπρόσωπος του CBS (που εμφανίζεται ως χαρακτήρας και στην ταινία) είχε κάνει δηλώσεις σχετικά με τις ανακρίβειες της ταινίας: «Είναι τρομερό πόσο λίγη αλήθεια υπάρχει στην "Αλήθεια". Υπάρχουν στην πραγματικότητα τόσες πολλές διαστρεβλώσεις της αλήθειας, κενά και αβάσιμες θεωρίες συνομωσίας που κανείς δεν μπορεί ούτε να τις απαριθμήσει. Το φιλμ προσπαθεί να μετατρέψει τεράστια δημοσιογραφικά λάθη σε πράξεις ηρωισμού και αγιοσύνης. Αυτό δεν είναι μόνο δυσφημιστικό για το κοινό αλλά και για τους δημοσιογράφους σε όλο τον κόσμο που βρίσκονται εκεί έξω και κάνουν ότι μπορούν, πολλές φορές και με προσωπικό ρίσκο, για να πουν την αλήθεια».

Από την πλευρά της παραγωγής του «Truth», η απάντηση ήρθε αποφασιστικά: «Αν και κατανοούμε πως το CBS θέλει να αφήσει αυτό το επεισόδιο της πορείας του στο παρελθόν, είναι απογοητευτικό ότι δείχνουν να ενδιαφέρονται τόσο πολύ για την ταινία. Τα γεγονότα που απεικονίζονται στο φιλμ είναι ακόμη και σήμερα υπό αμφισβήτησή και αυτό είναι καλό πράγμα. Είναι μια συναρπαστική ιστορία που αγγίζει την πολιτική, τα media και την επιχειρηματική Αμερική και περιλαμβάνει δυνατές ερμηνείες από την Κέιτ Μπλάνσετ, τον Ρόμπερτ Ρέντφορντ και το υπόλοιπο καστ. Ελπίζουμε ο κόσμος να δει την ταινία και να κρίνουν από μόνοι τους».

Truth 607

Για την ιστορία, φυσικά, το «Truth» μπορεί να κόπηκε από τη διαφήμιση του CBS, αλλά η Κέιτ Μπλάνσετ εμφανίστηκε στο «Late Show» του καναλιού με τον Στίβεν Κολμπέρ, όπου μίλησε για την ταινία, αφήνοντας το θόρυβο γύρω από την άρνηση του CBS να προβάλλει τα διαφημιστικά της ταινίας να ενισχύουν τη δημοσιότητά της, ενόψει και των πιθανοτήτων της να πρωταγωνιστήσει στα φετινά Οσκαρ.

Διαβάστε ακόμη:

Tags: Truth