Buzz

Οσα αποκάλυψε η Κέιτ Μπλάνσετ για την αμοιβή της στον «Αρχοντα των Δαχτυλιδιών»

στα 10

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή του Αντι Κόεν, η σταρ μίλησε για το ύψος του μισθού που -δεν- έλαβε για το θρυλικό franchise.

Οσα αποκάλυψε η Κέιτ Μπλάνσετ για την αμοιβή της στον «Αρχοντα των Δαχτυλιδιών»

Το βράδυ της περασμένης Τρίτης, η Κέιτ Μπλάνσετ εμφανίστηκε ως προσκεκλημένη στην εκπομπή «Watch What Happens Live», μαζί με την Τζίνα Γκέρσον, στο πλαίσιο προώθησης της νέας ταινίας που συμμετέχουν. Πρόκειται για την περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας με τίτλο «Borderlands», η οποία φέρει τη σκηνοθετική υπογραφή του Ιλάι Ροθ, βασίζεται στο ομώνυμο δημοφιλές βιντεοπαιχνίδι και αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα στις αίθουσες.

Στην ταινία συναντάμε την Μπλάνσετ στον ρόλο της Λίλιθ, μίας απόκληρης που επιστρέφει στον πλανήτη της έχοντας προσληφθεί από τον κατασκευαστή όπλων Ατλας (Εντγκαρ Ραμίρεζ), για να βρει την εξαφανισμένη του κόρη. Το λαμπερό καστ συμπληρώνουν οι Κέβιν Χαρτ, Τζέιμι Λι Κέρτις, Αριάνα Γκρινμπλατ, Φλόριαν Μουντεάνου και Τζακ Μπλακ.

blanchett-whatch-what-happens

Διαβάστε ακόμα: Η Κέιτ Μπλάνσετ πήρε τον ρόλο στο «Borderlands» του Ιλάι Ροθ λόγω... πανδημίας

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής, ο παρουσιαστής Aντι Κόεν ρώτησε την Μπλάνσετ για ποια ταινία της έλαβε τον υψηλότερο μισθό στην καριέρα της, μαντεύοντας ότι η απάντηση είναι μάλλον το franchise του «Aρχοντα των Δαχτυλιδιών». «Είσαι σοβαρός; Κανείς δεν πληρώθηκε τίποτα για να κάνει αυτή την ταινία» απάντησε η Μπλάνσετ. Στη συνέχεια, όταν ο Κόεν τη ρώτησε αν πήρε κάποιο ποσοστό από τα κέρδη, η Μπλάνσετ απάντησε και πάλι αρνητικά. «Ηθελα απλά να δουλέψω με τον τύπο που έκανε το Braindead», συνέχισε, αναφερόμενη στον Πίτερ Τζάκσον και την κωμωδία με ζόμπι που σκηνοθέτησε το 1992, η οποία κυκλοφόρησε στην Αμερική με τον τίτλο «Dead Alive». «Ουσιαστικά, πήρα δωρεάν σάντουιτς και κράτησα τα ξωτικίσια αυτιά μου», συμπλήρωσε η σταρ.

galadriel-lord-of-the-rings

Ωστόσο, η βραβευμένη με Οσκαρ ηθοποιός, δεν είναι η μόνη από το καστ της επικής σειράς ταινιών που μίλησε για το πόσο χαμηλός ήταν ο μισθός που έλαβε. Πέρυσι, στην εκπομπή «The Howard Stern Show», ο Ορλάντο Μπλουμ, ο οποίος παίζει τον Λέγκολας στην τριλογία του Τζάκσον, είπε ότι πληρώθηκε μόνο 175.000 δολάρια συνολικά, για όλες τις ταινίες μαζί (!)

Αξίζει να σημειωθεί ότι Ο Αρχοντας των Δαχτυλιδιών είναι μία από τις πιο κερδοφόρες σειρές ταινιών όλων των εποχών, με έσοδα που ανέρχονται στα 2,9 δισεκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως. Στην τριλογία που βασίστηκε στα βιβλία του Τόλκιν, η Μπλάνσετ ενσάρκωσε τον ρόλο της Γκαλάντριελ, βασίλισσας των ξωτικών της Μέσης Γης με ισχυρές μαγικές ικανότητες. Μάλιστα, επανέλαβε τον ρόλο της και στην επόμενη τριλογία του Τζάκσον, «Χόμπιτ», η οποία αποτελεί το πρίκουελ του Αρχοντα των Δαχτυλιδιών.

«Οι γυναίκες δεν πληρώνονται όσο νομίζετε» πρόσθεσε η Μπλάνσετ στα όσα μοιράστηκε, αφήνοντας την αιχμή της για τη βιομηχανία του Χόλιγουντ.

.