Φεστιβάλ / Βραβεία

Καρτ ποστάλ από το Φεστιβάλ Καννών

στα 10

Το 66ο Φεστιβάλ Καννών ξεκινά αύριο, Πέμπτη. Αυτή τη στιγμή... ετοιμάζεται, κυριολεκτικά! Οι φωτογραφικές αποδείξεις παρακάτω...

Καρτ ποστάλ από το Φεστιβάλ Καννών

Κι επειδή είναι το μεγαλύτερο φεστιβάλ στον κόσμο, να θεωρήσουμε ότι μια μέρα πριν την επίσημη έναρξη όλα είναι πανέτοιμα και περιμένουν τις αφίξεις των απαστραπτόντων αστέρων και των ακούραστων εργατών του κινηματογράφου; Μπα, γιατί αυτή τη στιγμή, στις Κάννες που ήδη έχουν αρχίσει να γεμίζουν από κόσμο, οι άνθρωποι που στήνουν το φεστιβάλ (στήνουν στην κυριολεξία, με σκάλες και black & decker), βρίσκονται σε οργασμό μαστοριλικιού, ανοίγοντας χαλιά, βάφοντας μαρκίζες, καρφώνοντας πανό, περνώντας ένα swiffer, τρέχοντας για να προλάβουν: από αύριο, θα είναι πραγματικά ολα έτοιμα για ν' αρχίσει η γιορτή. Αλλά σήμερα, πάμε μια βόλτα στο κέντρο και στην παραλία των Καννών, για να χαζέψουμε τις προετοιμασίες.

jodieΗ Τζόντι Φόστερ σκάει στα γέλια, καθώς κρέμεται πάνω από την πόλη, σε ένα από τα δεκάδες λάβαρα που κάνουν τη γειτονιά οθόνη σινεμά.

flowersΦρεσκοφυτεμένα τα παρτέρια της Κρουαζέτ, με πολύχρωμα λουλούδια που σε δυο μέρες θα έχουν τσαλαπατηθεί μέχρι το χώμα από τους αλαλάζοντες fans.

lynchΠού αλλού θα πουληθούν καλύτερα τα πιατάκια που ζωγράφισε ο Ντέιβιντ Λιντς (διαβάστε εδώ), παρά στη μπουτίκ της rue d' Antibes;

cameraΟι κάμερες προς το παρόν είναι μόνο διακοσμητικές. Αλλωστε τι να τραβήξουν, αφού...

carpetΤο κόκκινο χαλί δεν έχει έρθει καν ακόμα από το καθαριστήριο!

bannerΗ ομάδα παραγωγής του Φεστιβάλ ετοιμάζεται να υψώσει το μεγάλο λάβαρο έξω από την αίθουσα Lumiere. Δείτε στο βίντεο στο τέλος του κειμένου πώς τα κατάφεραν!

banner2Τοποθετημένοι, πια, σωστά στη θέση τους, ο Πολ Νιούμαν και η Τζόαν Γούντγουορντ θα φιλιούνται για δέκα μέρες, κρυφά πίσω απ' τους φοίνικες, αλλά μπροστά στα μάτια όλου του κόσμου.

pressΔημοσιογράφοι και αγοραστές κάνουν ουρά για να πάρουν τη διαπίστευσή τους...

palaisΜέσα στο Palais des Festivals δουλεύει ακόμα ο Μαστροχαλαστής.

posteΕνα ξεθωριασμένο από τον ήλιο ταχυδρομικό κουτί περιμένει τις πραγματικές καρτ ποστάλ των επισκεπτών.

plageΗ παραθαλάσσια οθόνη είναι στημένη για τις προβολές του Cinema de la Plage που ξεκινά σε δυο μέρες, αλλά προς το παρόν λειτουργεί μόνο ως... ντεκόρ για τους πραγματικούς λουόμενους που απολαμβάνουν τον (ακόμα) καλοκαιρινό καιρό.

carouselΛες και το Φεστιβάλ δεν είναι αρκετό πανηγύρι από μόνο του, το καρουσέλ στριφογυρίζει, αναβοσβήνει και προσκαλεί.

tourΣαν το τραινάκι στην Αθήνα που πάει βόλτα την Πλάκα και την Ακρόπολη, αυτό εδώ υπόσχεται κινηματογραφικό τουρ στις Κάννες. «Εδώ περπάτησε ξυπόλυτη η Μπριζίτ Μπαρντό...»

porscheΗ πρώτη Πόρσε έπεσε κιόλας θύμα των περιστάσεων.

loneΟ «Lone Ranger» βρήκε το δρόμο του από την άγρια Δύση στην Κυανή Ακτή.

carlton1Το εμβληματικό ξενοδοχείο των Καννών, το Carlton, ντύνεται σινεμά, όπως κάθε χρόνο, με τις πιο hot ταινίες της εποχής. Το «World War Z» είναι ανολοκλήρωτο...

carlton2τα character posters του «Υπέροχου Γκάτσμπυ» γεμίζουν ολόκληρη την πρόσοψη, το «After Earth» ανεβαίνει στην κορυφή...

carlton3και όπου να' ναι η επιγραφή του ξενοδοχείου δε θα φαίνεται καν πια...

Δείτε παρακάτω το βίντεο της ανάρτησης του γιγαντιαίου μπάνερ με τη φετινή αφίσα του Φεστιβάλ έξω από την αίθουσα Lumiere.

Το Flix θα σας ενημερώνει κάθε μέρα, πολλές φορές την ημέρα, για όσα συμβαίνουν στο 66ο Φεστιβάλ Καννών. Βρείτε τα πάντα στο ειδικό τμήμα του site.