Φεστιβάλ / Βραβεία

Κάννες 2024: Ανακοινώθηκαν τα βραβεία της Chopard και η φετινή μούσα της!

στα 10

H Nτεμί Μουρ θα είναι φετινή ανάδοχος της Chopard στις Κάννες και θα αναλάβει να παραδώσει τα βραβεία «Trophée Chopard» σε δύο νέους, ανερχόμενους ηθοποιούς.

Κάννες 2024: Ανακοινώθηκαν τα βραβεία της Chopard και η φετινή μούσα της!

Για 24 χρονιά φέτος, η Chopard, η μεγάλη χορηγός του Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών, θα απονείμει -σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών και το περιοδικό Variety- τα δικά της τιμητικά βραβεία, τα Trophée Chopard.

Η Chopard φέτος γιορτάζει 27 χρόνια συνεργασίας με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών, και μαζί το σύμβολο της απαράμιλλης λάμψης του: ο Χρυσός Φοίνικας, το μεγάλο βραβείο με το οποίο φεύγουν οι νικητές της διοργάνωσης, είναι δημιουργία του ελβετικού οίκου.

Από το 2001, η εταιρία όμως δημιούργησε και κάτι ακόμα: το θεσμό των Trophée Chopard, επιεβεβαιώνοντας την υποστήριξή της στον κινηματογραφικό χώρο και στους νέους ηθοποιούς.

Θυμηθείτε κι αυτό: Κάννες 2017: To Flix στην τελετή απονομής και το πάρτι των Trophée Chopard

demi moore

Η ανάδοχος των 24ων Trophée Chopard

Φέτος, ανάδοχος των Trophée Chopard, η μούσα του Οίκου που θα απονείμει στα νέα ταλέντα τα βραβεία, θα είναι η Ντεμί Μουρ - παίρνοντας τη σκυτάλη από λαμπερούς προκατόχους που είχαν στο παρελθόν το ρόλο: Κέιτ Μπλάνσετ, Σαρλίζ Θερόν, Τζούλιαν Μουρ, Τζούλια Ρόμπερτς, Νάταλι Πόρτμαν, Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Σον Πεν.

«Είναι ενθουσιασμένη που φέτος καλωσορίζουμε την Ντεμί Μούρ στα Trophée Chopard» δήλωσε η διευθύντρια του Οίκου, Καρολίν Σοφέλ. «Είναι η τέλεια ανάδοχος, καθώς το ταλέντο της αποτελεί έμπνευση για τους ανερχόμενους ηθοποιούς, αλλά και οι δύσκολες και πολυσχιδείς επιλογές που έχει στέκονται ως φάρος γενναιότητας και τόλμης. Η καριέρα της είναι η επιτομή του χολιγουντιανού success story και είμαι βέβαιη ότι οι αποδέκτες των βραβείων φέτος έχουν πολλά να μάθουν από εκείνη...»

Θυμηθείτε κι αυτό: Like diamonds in the sky: το Flix στο Space party της Chopard στις Κάννες

chopard

Οι φετινοί αποδέκτες

Ακολουθώντας προκατόχους όπως οι Μαριόν Κοτιγιάρ, Ανια Τέιλορ-Τζόι, Αντέλ Εξαρχόπουλος, Λέα Σεϊντού, Φλόρενς, Πιου, Τζακ Ο' Κόνελ, Τζορτζ ΜακΚέι, Τζέσι Μπάκλεϊ και πολλούς άλλους μέσα στα χρόνια, οι φετινοί αποδέκτες των Trophée Chopard είναι δύο νέα παιδιά, με μεγάλο ταλέντο και φωτεινό μέλλον.

Θυμηθείτε κι αυτό: Κάννες 2014: Το Flix στην απονομή των Trophees Chopard

Sophie Wilde

Η Σόφι Γουάιλντ είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Σίντνεϊ και ξεκίνησε την καριέρα της στο θέατρο - στο Sydney Opera House. Ως πρωταγωνίστρια του «Μίλα μου» (Talk to Me) των Ελληνοαυστραλών Ντάνι Φιλίππου και Μάικλ Φιλίππου («της πιο τρομακτικής horror movie του 2023») κέρδισε το Βραβείο AACTA Α Γυναικείου Ρόλου και προτάθηκε επίσης και το βραβείο BAFTA Καλύτερης Πρωτοεμφανιζόμενης Ηθοποιού.

Πρωταγωνίστησε επίσης και σε δύο σειρες του Netflix: το «Everything Now», δίπλα στον Στίβεν Φράι και το «Boy Swallows Universe».

Περιμένουμε να τη δούμε στο «Babygirl», δίπλα στην Νικόλ Κίντμαν, τον Αντόνιο Μπαντέρας και τον Ζαν Ρενό.

Θυμηθείτε κι αυτό: Κάννες 2016: Το μεγαλύτερο πάρτι του Φεστιβάλ ήταν της Chopard και ήταν... wild! Mike Faist

Μάικ Φάιστ. Πρόσφατα τον απολαύσαμε δίπλα στη Ζεντάγια και τον Τζος Ο' Κόνορ στο «Οι Αντίπαλοι» (Challengers)του Λούκα Γκουανταντίνο. Toν έχουμε δει όμως και στο παρελθόν σε μικρότερους ρόλους σε ταινίες όπως τα «West Side Story», «The Grief of Others», «The Atlantic City Story».

Κι εκείνος ξεκίνησε την καριέρα του στο θέατρο, με σημαντικές παραστάσεις όπως τα Brokeback Mountain, Dear Evan Hansen, Days of Rage.

Θα τον δούμε το καλοκαίρι στο «The Bikeriders» του Τζεφ Νίκολς, δίπλα στους Οστιν Μπάτλερ, Τομ Χάρντι, Τζόντι Κόμερ.

Η τελετή απονομής των Trophée Chopard θα πραγματοποιηθεί σε prive εκδήλωση στο Carlton Beach στις 17 Μαΐου, με οικοδέσποινα την Καρολίν Σοφέλ και τον διευθυντή του Φεστιβάλ Καννών, Τιερί Φρεμό.