Φεστιβάλ / Βραβεία

Κάννες 2023: Το «How to Have Sex» θα κάνει πρεμιέρα στο τμήμα «Ενα Κάποιο Βλέμμα»

στα 10

Σε παραγωγή Heretic και με γυρίσματα στην Κρήτη, η ταινία της Μόλι Μάνινγκ Γουόκερ επιλέχθηκε για το τμήμα «Un Certain Regard» του 76ου Διεθνούς Φεστιβάλ των Καννών.

Flix Team
Κάννες 2023: Το «How to Have Sex» θα κάνει πρεμιέρα στο τμήμα «Ενα Κάποιο Βλέμμα»

Μόλις ανακοινώθηκε το επίσημο πρόγραμμα του 76 Διεθνούς Φεστιβάλ Καννών.

Κάποια πράγματα τα ξέραμε. Την αυλαία του φεστιβάλ φέτος θα ανοίξει το «Jeanne du Barry», η νέα ταινία της Μαϊγουέν, με πρωταγωνιστή τον Τζόνι Ντεπ. Στο πρόγραμμα του φεστιβάλ, αλλά εκτός διαγωνιστικού, θα προβληθεί και το πολυαναμενόμενο «Killers of the Flower Moon» του Μάρτιν Σκορσέζε , ο οποίος έχει να παρουσιάσει ταινία στην Κρουαζέτ από το 1986 με το «Μετά τα Μεσάνυχτα», το «Indiana Jones and the Dial of Destiny» του Τζέιμς Μάνγκολντ, όπως και η μικρού μήκους «Strange Way of Life» του Πέδρο Αλμοδόβαρ - επίσης σε ειδικές προβολές εκτός διαγωνιστικού.

Να όμως που έχουμε κι εκπλήξεις που αφορούν και την ελληνική παραγωγή.

Γυρισμένη στα Μάλια της Κρήτης και σε παραγωγή Heretic («Inside», «Το Τρίγωνο της Θλίψης»), η ταινία της Μόλι Μάνινγκ Γουόκερ «How to Have Sex» θα διαγωνιστεί στο παράλληλο πρόγραμμα, Ενα Κάποιο Βλέμμα.

Σύνοψη:

Η 16χρονη Τάρα κάνει διακοπές στα Μάλια της Κρήτης. Η φρενήρης ζωή στο παραθεριστικό κέντρο και η ενθάρρυνση των φίλων της, οδηγεί την Τάρα στην απόφαση: αυτό είναι το καλοκαίρι που θα κάνει σεξ για πρώτη φορά. Ομως όλα παίρνουν μία πολύ πιο σκοτεινή στροφή, όταν η Τάρα μπαίνει στην παρέα κάποιων μεγαλύτερων αγοριών.

———————————
Το 76ο Φεστιβάλ Καννών διεξάγεται φέτος από τις 16 μέχρι και τις 27 Μαΐου. Το Flix θα βρίσκεται στις Κάννες για να σας μεταφέρει όλα όσα συμβαίνουν μέσα και έξω από τις αίθουσες. Ως τότε, μαθαίνετε όλα τα νέα στο ειδικό τμήμα του Flix που ανανεώνεται συνεχώς.

_

Ευχαριστούμε την Aegean Airlines για τη βοήθεια πραγματοποίησης του ταξιδιού στο 76ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών._