Φεστιβάλ / Βραβεία

Κάννες 2021: Cherchez... les femmes! Γυναικοκρατούμενη η Κριτική Επιτροπή του Σπάικ Λι

στα 10

Με πέντε γυναίκες και τρεις άνδρες συμπληρώνεται η Κριτική Επιτροπή.

Κάννες 2021: Cherchez... les femmes! Γυναικοκρατούμενη η Κριτική Επιτροπή του Σπάικ Λι

Ο Σπάικ Λι είναι σταθερή αξία - και στις Κάννες. Ο νεοϋορκέζος σκηνοθέτης επρόκειτο να είναι ο Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής του Φεστιβάλ Καννών πέρσι, στη διοργάνωση που ακυρώθηκε λόγω πανδημίας. Κρατά, όμως, γερά τη θέση του φέτος, επικεφαλής της ομάδας των καλλιτεχνών που θα κρίνουν το Επίσημο Διαγωνιστικό Τμήμα του 74ου Φεστιβάλ Καννών.

Διαβάστε ακόμη: Κάννες 2021 | Ενας τιμητικός Χρυσός Φοίνικας για τον Μάρκο Μπελόκιο

Τα μέλη της κριτικής επιτροπής ανακοινώθηκαν μόλις και, μετά από πολυετή παράπονα ότι το Φεστιβάλ δεν δίνει ικανό λόγο στις γυναίκες, οι γυναικείες συμμετοχές πλειοψηφούν. Γύρω από τον Σπάικ Λι, λοιπόν, θα σταθούν: η Γαλλίδα σκηνοθέτης από τη Σενεγάλη, Ματί Ντιοπ, που ενθουσίασε και βραβεύτηκε στο Φεστιβάλ του 2019 με το «Atlantique». Η εμβληματική Γαλλίδα ποπ τραγουδίστρια, Μιλέν Φαρμέρ (να υποθέσουμε ότι θα κάνει και κάποιο live στην παραλία;). Οι ηθοποιοί Μάγκι Τζίλενχαλ (Η.Π.Α.) και Μελανί Λοράν (Γαλλία) και η Αυστριακή σκηνοθέτης Τζέσικα Χάουσνερ. Ο Βραζιλιάνος σκηνοθέτης του «Bacurau», Κλέμπερ Μεντόνσα Φίλιου, ο Γάλλος ηθοποιός Ταχάρ Ραχίμ και ο Κορεάτης ηθοποιός (και πρωταγωνιστής των «Παρασίτων»), Σονγκ Κανγκ-χο. Αξιοι.

Το 74ο Φεστιβάλ Καννών θα διεξαχθεί από τις 6 ως τις 17 Ιουλίου 2021 - περιμένετε τις... ωριαίες ανταποκρίσεις του Flix. Διαβάστε όσα χρειάζεται να ξέρετε για τις Κάννες 2021 στην ειδική ενότητα που ανανεώνεται συνεχώς.