Φεστιβάλ / Βραβεία

Κάννες 2021: Ημέρα 2η ή αυτή όπου όλα δείχνουν (σχεδόν) όπως πριν

στα 10

Ολα όσα συνέβησαν την Τετάρτη 7 Ιουλίου στο κόκκινο χαλί, τις αίθουσες και τα παρασκήνια του 74ου Φεστιβάλ Καννών.

Flix Team
Κάννες 2021: Ημέρα 2η ή αυτή όπου όλα δείχνουν (σχεδόν) όπως πριν

Το 74ο Φεστιβάλ Καννών συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς, πρεμιέρες και σταρ που παρελαύνουν στην Κρουαζέτ, καθώς οι πρώτες ταινίες που θα συζητήθούν σκάνε μύτη και τα μέτρα ασφαλείας αποδεικνύονται λιγότερα απ' όσο θα απαιτούσαν οι συνθήκες (βλ. εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα).

Το 74ο Φεστιβάλ Καννών διεξάγεται από τις 6 ως και τις 17 Ιουλίου. Το Flix θα σας μεταφέρει όλα όσα συμβαίνουν, τη στιγμή που συμβαίνουν. Διαβάστε όσα χρειάζεται να ξέρετε για τις Κάννες 2021 εδώ.

Η Ιζαμπέλ Ιπέρ είναι το Φεστιβάλ Καννών

Δεν νοείται Φεστιβάλ Καννών χωρίς την Ιζαμπέλ Ιπέρ που ήρθε χθες, περπάτησε στο κόκκινο χαλί της νέας ταινίας του Φρανσουά Οζόν «Tout s'est bien Passé», δίνοντας την απόλυτη εικόνα του coolness.

Ολα πήγαν καλά (για τον Φρανσουά Οζόν)

Η νέα ταινία του Φρανσουά Οζόν «Tout s'est bien Passé» έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα της, με πρωταγωνίστρια τη Σοφί Μαρσό και τον Αντρέ Ντισολιέ. Και κάπως έτσι ο πιο παραγωγικός σκηνοθέτης της Γαλλίας σήμερα εκμηδένισε την απόσταση των κινηματογραφικών φεστιβάλ - εντός κι εκτός πανδημίας.

οζον

οζον

Τζόντι Φόστερ για πάντα

Η Τζόντι Φόστερ έλαβε τιμητικό Χρυσό Φοίνικα για την καριέρα της και μίλησε σε μια ωριαία συνέντευξη για όλο το ταξίδι απο΄την εποχή του «Ταξιτζή» μέχρι και σήμερα.

«Τα μέσα και οι φόρμες αλλάζουν συνεχώς. Το σινεμά εξελίσσεται μαζί με την τεχνολογία και την κουλτούρα και είναι καλό να υπάρχουν και άλλες δίοδοι, όπως οι πλατφόρμες. Αυτό που είναι φανταστικό με το streaming είναι ότι έχεις πρόσβαση σε πολλές διαφορετικές ταινίες, πολλά διαφορετικά είδη από πολλές διαφορετικές χώρες.»

Foster

Ο Βαλ Κίλμερ είναι θρύλος

Ο Βάλ Κίλμερ δεν μπόρεσε να βρεθεί στο Φεστιβάλ Καννών. Βρέθηκαν όμως τα παιδιά του και οι δημιουργοί του ντοκιμαντέρ «Val» που ήταν και αυτό που συγκίνησε περισσότερο χθες στην Κρουαζέτ. Ο ίδιος έγραψε στο twitter του πώς θέλει να μοιραστεί την ιστορία του - αυτή που σημαδεύτηκε από τη διάγνωσή του με καρκίνο στο λαιμό και αυτή που εξυμνείται στην ταινία που θα κάνει πρεμιέρα στο Amazon Prime στις 6 Αυγούστου.

Από το Ισραήλ με αγάπη

Πρεμιέρα έκανε χθες το «Ahed's Knee», η νέα ταινία του Ναντάβ Λαπίντ, που πριν δύο χρόνια είχε κερδίσει τη Χρυσή Αρκτο στο Βερολίνο με το «Synonymes». Η ταινία αφηγείται την ιστορία ενός σκηνοθέτη από το Ισραήλ που φτάνει σε ένα απομακρυσμένο χωριό προκειμένου να παρουσιάσει μια προβολή της ταινίας του. Εκεί θα συναντήσει έναν υπάλληλο του Υπουργείου Πολιτισμού και θα βρεθεί αντιμέτωπος με τη λογοκρισία αλλά και τα νέα του θανάτου της μητέρας του.

lapid

lapid

lapid

Ραντεβού με τον Μπονγκ Τζουν-χο

Ο θριαμβευτής των Καννών και των Οσκαρ το 2019, Μπονγκ Τζουν-χο επέστρεψε στις Κάννες για ένα ραντεβού με το κοινό. Μίλησε για τις επιρροές του, την αναπάντεχη επιτυχία των «Παράσιτων», τα μελλοντικά του σχέδια. Εξομολογήθηκε πως όταν ήταν μικρός η μητέρα του δεν τον πήγαινε σινεμά γιατί ήταν πολύ ευαίσθητος στα μικρόβια. Η πρώτη ταινία που είχε δει και του είχε κάνει τρομερή εντύπωση ήταν ένα ντοκιμαντέρ με πιθήκους που έτρωγαν φρούτα βουτηγμένα στο αλκοόλ...

bong joon h

Με υπόκρουση Velvet Underground και Τζέιν Μπίρκιν

O Τοντ Χέινς παρουσίασε εκτός διαγωνιστικού προγράμματος το ντοκιμαντέρ του για τους Velvet Underground με αναλυτικές συνεντεύξεις με τις καθοριστικές προσωπικότητες εκείνης της εποχής, σε συνδυασμό μ' ένα θησαυρό από ανέκδοτες ως τώρα performances και μια πλούσια συλλογή ηχογραφήσεων, ταινιών του Αντι Γουόρχολ κι άλλα δείγματα πειραματικής τέχνης που δημιουργούν μια εμβυθιστική εμπειρία σ' αυτό που ο Τζον Κέιλ, ιδρυτικό μέλος, περιγράφει ως νοοτροπία της μπάντας: «πώς να είσαι ευγενής και πώς να είσαι κτηνώδης». Στο κόκκινο χαλί της ταινίας το πιο ροκ πράγμα - ίσως εκτός από την διαχρονικά «n' roll» Ελεν Μίρεν, ήταν η Τζέιν Μπίρκιν με την Σαρλότ Γκενσμπούργκ που λίγο νωρίτερα είχαν παρουσιάσει το ντοκιμαντέρ - αφιέρωμα της δεύτερης στην πρώτη με τον εύγλωττο τίτλο «Jane by Charlotte».

velvet underground

velvet underground

velvet underground

Το 74ο Φεστιβάλ Καννών διεξάγεται από τις 6 ως και τις 17 Ιουλίου. Το Flix θα σας μεταφέρει όλα όσα συμβαίνουν, τη στιγμή που συμβαίνουν. Διαβάστε όσα χρειάζεται να ξέρετε για τις Κάννες 2021 εδώ.